Guvernul a aprobat, miercuri, Programul de intervenţie pentru reducerea riscului seismic la locuinţele multietajate, astfel că 80 de clădiri cu bulină urmează să fie reabilitate în cadrul acestui program în 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, programul cuprinde 80 de clădiri, din care 66 de clădiri renominalizate din programul de acţiuni pe anul 2015 şi 14 clădiri nominalizate de Primăria Municipiului Bucureşti.

Pentru 33 dintre aceste clădiri va fi elaborată documentaţia tehnico-economică şi vor fi executate lucrări de intervenţie; alte 47 de clădiri de locuit multietajate vor beneficia de actualizarea documentaţiei.

Programul este elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în baza propunerilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi ale consiliilor judeţene, avizate de Comitetul Municipiului Bucureşti, respectiv de comitelele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi, ulterior, de Comisia Naţională de Inginerie Seismică.

Fondurile necesare pentru finanţarea cheltuielilor pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de consolidare se asigură din bugetul MDRAP, în limita alocaţiilor aprobate anual prin Legea bugetului de stat. Suma alocată pentru acest program în anul 2016 este de 25 de milioane de lei, un buget de cinci ori mai mare decât anul trecut, mai precizează sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.