Aproximativ 30 de adolescenţi, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, care au dezvoltat o dependenţă de substanţe psihoactive, au beneficiat, în anul 2022, de sprijinul psihologilor din cadrul ANA, anunţă agenţia într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aproximativ 30 de adolescenţi, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, care au dezvoltat o dependenţă de substanţe psihoactive, au beneficiat, în anul 2022, de sprijinul psihologilor din cadrul ANA. Aceştia au fost evaluaţi şi incluşi în programul de consiliere psihologică, alături de părinţii lor, fie din proprie iniţiativă, fie la solicitarea autorităţilor (direcţiile de asistenţă socială şi protecţia copilului, secţii de psihiatrie sau spitale pentru copii, alţi furnizori publici)”, precizează ANA. 

Totodată, psihologii Agenţiei au desfăşurat aproximativ 200 de şedinţe de consiliere psihologică şi socială pentru minori, la solicitarea unităţilor de învăţământ.

Programul „SAFE SPACE” poate fi accesat de către toţi cetăţenii care doresc asistenţă specializată gratuită şi confidenţială, apelând numărului de telefon 0752.79.16.47 şi linia Telefonul Copilului 116111.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.