Armata rusă anunţă joi că a respins, împreună cu Serviciul rus de securitate (FSB), cu ajutorul aviaţiei şi artileriei, o tentativă ucraineană de a ”invazie” a regiunii ruse Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina, cu câteva zeci de militari şi tancuri, relatează AFP şi CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma unor bombardamente intensive ale unor instalaţii civile în regiunea Belgorod, grupări teroriste ucrainene alcătuite din până la două companii de infantierie motorizată, consolidate cu tancuri, au încercat să intre pe teritoriul rus, în apropiere de colonia Novaia Tavoljanka şi de postul internaţional de control rutier Şebekino”, anunţă Ministerul rus al Apărării într-o postare pe Telegram.

Incursiunea a început joi, către ora locală 3.00 (şi ora României), a anunţat un purtător de cuvânmt al ministerului rus, Igor Konaşenkov.

Armata rus a respins trei atacuri ale unor ”grupări ucrainene teroriste”, precizează el.

”Teroriştii regimului de la Kiev au fost respinşi şi au suferit pierderi semnificative”, subliniază Konaşenkov.

”Nu s-au permis încălcări ale frontierei de stat”, dă el asigurări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.