TopTech, cel mai important integrator regional de soluţii IT din România, parte a Bittnet Group, organizează cea de-a şaptea ediţie a Transilvania IT Forum pe 25 şi 26 mai, la Lancrăm, judeţul Alba. Ediţia din acest an a Transilvania IT Forum găzduieşte peste 50 de companii, din domenii precum producţie textile, alimentare, automotive, instituţii de stat şi universităţi. Din 2014, Transilvania IT Forum conectează comunitatea IT şi antreprenorii din Transilvania, fiind o oportunitate pentru companiile din regiune de a identifica cele mai recente soluţii IT pentru modernizarea infrastucturii IT, optimizare procese si tehnologie de ultimă generaţie pentru dezvoltarea şi digitalizarea companiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sectorul IT din România este într-o continuă dezvoltare, iar nevoia de servicii de tehnologie în mediul de business românesc este una foarte ridicată. Este deja un lucru bine ştiut şi dovedit că ţările avansate din perspectivă digitală au economii mai competitive şi mai eficiente. Transilvania IT Forum este locul care pune în legătură, din 2014 până în prezent, industria de IT cu nevoile celor din mediul de business. Din acest an, alături de TopTech şi de celalalte companii din grupul Bittnet, punem umărul la dezvoltarea comunităţii de IT din Transilvania şi ne bucurăm că îi putem ajuta pe antreprenorii români, alături de partenerii nostri, să devină mai buni şi mai profitabili”, spune Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

Cu o contribuţie a sectorului IT la produsul intern brut al României de aproape de 7% în 2022, valoarea totală a pieţei de IT trece de 9 miliarde de euro. Conform estimărilor specialiştilor, în acest ritm sectorul IT va genera peste 10% din PIB-ul până în 2025, iar valoarea pieţei va depăşi 12 miliarde de euro. Potrivit unui studiu realizat în 2021 de Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), industria de software şi servicii IT a avut în perioada 2014-2019 o creştere medie anuală reală de circa 15%, cu mult peste creşterea reală a economiei naţionale. Mai mult, sectorul a înregistrat în perioada 2015-2020 cea mai ridicată rată de creştere a numărului de angajaţi comparativ cu alte industrii din România, situându-se în top 5 industrii angajatoare. În acelaşi timp, România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte progresul digital, conform indicelui DESI 2022 (Digital Economy and Society Index), şi aproape un sfert dintre companiile româneşti nu au investit în ultimii doi ani în digitalizare, conform studiului Confidex realizat de Impetum Group.

„Mă bucur să fiu astăzi aici, alături de colegii mei din industria de IT şi din grupul Bittnet, la o nouă ediţie Transilvania IT Forum. Ca în fiecare an, punem la dispoziţia antreprenorilor din regiune cele mai eficiente soluţii pentru a se dezvolta şi pentru a deveni mai buni. De-a lungul timpului, echipa TopTech a fost constant preocupată să sprijine companiile locale în procesul de digitalizare şi dezvoltare. În acest mod am crescut parteneriate locale de durată şi am reuşit să menţinem în portofoliu peste 1000 de clienţi activi. Avem peste 30 de ani de activitate în Transilvania, iar acum, ca parte a Bittnet Group, putem oferi partenerilor noştri acces la soluţii de tehnologie complexe, alături de celelalte companii din grup din zonele de cybersecurity, managed services sau ERP”, a declarat Dragoş Groza, CEO TopTech.

Transilvania IT Forum şi tendinţele din industrie

Încă de la primele ediţii, Transilvania IT Forum a fost o oportunitate pentru mediul de afaceri din regiune de a avea acces la soluţii şi tehnologii avansate, datorită prezenţei celor mai importante branduri din industrie. Ediţia din acest an include companii precum precum Bitdefender, Samsung, Xerox, Cisco, Brother, Jabra, Aruba, Dell Technologies, Fort, Elian, Optimizor, APC, Schneider Electric, HP Enterprise. Transilvania IT Forum este un concept care înglobează şi o serie de evenimente tech periodice, dedicate profesioniştilor din domeniul IT şi managerilor de companii din sistemul privat şi cel de stat.

„De câţiva ani deja se observă o tendinţă de implicare civică a mediului antreprenorial din Transilvania şi aici mă refer la companii din sectorul IT din regiune care se implică activ în proiecte de dezvoltare urbană, de modernizare a infrastructurii, a învăţământului sau a sectorului cultural. Există o efervescenţă la nivel local, organizaţii, asociaţii, antreprenori sau hub-uri IT care vin cu idei şi soluţii tehnice pentru sprijinirea şi transformarea comunităţilor locale. Finanţarea în această direcţie este esenţială”, a completat Dragoş Groza, CEO TopTech.

Toptech, companie românească de IT&C înfiinţată în 1992 la Deva, susţine mediul antreprenorial din Transilvania cu soluţii avansate şi cu implementare în zona de infrastructură şi printing. Compania este prezentă în Deva, Sibiu, Timişoara, Cluj-Napoca, Alba-Iulia şi Mediaş.  În 2022, Toptech a intrat în grupul Bittnet, divizia Cloud şi Infrastructură, schimbare care i-a oferit acces la soluţii de tehnologie complexe şi posibilitatea de a construi sinergii cu celelalte companii din grup din zonele de cybersecurity, managed services sau ERP.

Despre Bittnet Group

Bittnet Group este un grup de companii IT, primul grup din acest domeniu listat la Bursa de Valori Bucureşti, organizat in 4 divizii:

·             Educaţie (Bittnet Training, Equatorial)

·             Clould & Infrastructure (Dendrio, Optimizor, TopTech, 2Net)

·             Cybersecurity (Fort)

·             Business Platforms & Software (Elian solutions si Nenos). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.