„The Little Mermaid / Mica Sirenă” este reinterpretarea live-action marca Disney a clasicului musical animat al studioului, câştigător al premiului Oscar. Inspirată de povestea atemporală scrisă de danezul Hans Christian Andersen, în 1837, noul film este, prin excelenţă, povestea unui străin care încearcă să se integreze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mâinile regizorului vizionar Rob Marshall, „The Little Mermaid / Mica Sirenă” este o poveste extraordinară pe un fundal epic al unei lumi acvatice uimitor de frumoase. Ambiţios ca amploare, dar bazat pe realitate, musicalul de pe marele ecran are o distribuţie de top, inclusiv Halle Bailey în rolul lui Ariel, Jonah Hauer-King în rolul lui Eric, Daveed Diggs în rolul lui Sebastian, Awkwafina ca Scuttle, Jacob Tremblay ca Flounder, Noma Dumezweni în rolul Reginei, Art Malik în rolul Sir Grimsby, cu Javier Bardem în rolul Regelui Triton şi Melissa McCarthy în rolul Ursulei.

Noul film „The Little Mermaid / Mica Sirenă” este regizat de Rob Marshall, după un scenariu semnat de David Magee. Filmul este produs de Marc Platt, Lin-Manuel Miranda, John DeLuca şi Rob Marshall, Jeffrey Silver fiind producător executiv.

O poveste atemporală inspirata din basmul lui Hans Christian Andersen (1837)

Amplasată în anii 1830, în apele unei insule fictive din Caraibe, povestea lui Ariel este cea a unei sirene pline de spirit, în vârstă de 18 ani, cu o voce frumoasă şi debordând de poftă de aventură. Ea este cel mai mic copil al regelui Triton, care conduce oceanele din regatul său subacvatic, fiind şi cea mai sfidătoare dintre fiicele sale. Frustrată de limitele vieţii marine, Ariel este fascinată de lumea de deasupra apei, dar Triton le-a interzis tuturor sirenelor să interacţioneze cu lumea de la suprafaţă şi, mai ales, cu oamenii ei.

Ariel îşi petrece timpul cu prietenul ei acvatic Flounder, strângând artefacte din epavele de pe fundul oceanului, pe care le depozitează în grota ei secretă. Dar într-o zi, încălcând regulile tatălui ei - şi rugăminţile lui Flounder şi Sebastian, un crustaceu şi majordomul regelui - ea înoată la suprafaţă pentru a descoperi o navă maiestuoasă, condusă de aventurosul Prinţ Eric, pe care îl salvează după ce vasul este distrus în timpul unei furtuni.

Aflând că Ariel a călătorit în lumea de la suprafaţa apei, Triton distruge cu furie toate comorile ascunse de ea în grota secretă. Descumpănită, dar mai hotărâtă ca niciodată, Ariel vrea să afle mai multe despre lumea umană. Aşa că face o înţelegere cu sora vitregă a lui Triton, Ursula, o vrăjitoare a mării temută de toţi. Astfel, Ariel alege să renunţe la darurile ei de sirenă, inclusiv cântecul ei de sirenă, şi în schimb primeşte picioare şi şansa de a experimenta lumea umană. Dar, odată ajunsă pe ţărm, ea trebuie să primească sărutul iubirii adevărate înainte de sfârşitul celei de-a treia zile, altfel va aparţine Ursulei pentru eternitate. Odată ajunsă pe uscat, Ariel ajunge la castel, unde îl întâlneşte oficial pe prinţul Eric. Acesta o ignoră la început, fiind concentrat să o găsească tânăra cu vocea frumoasă care l-a salvat, fără să ştie că ea este, de fapt, Ariel.

În cele din urmă, Eric începe să se îndrăgostească de Ariel, recunoscând că sunt adevărate spirite înrudite. În curând, însă, Ariel îşi dă seama că a fost păcălită de Ursula, iar Sebastian, Flounder şi Scuttle îşi unesc forţele pentru a încerca să rupă vraja Ursulei. Iar asta degenerează într-o confruntare climatică între Regele Triton şi Ursula, în urma căreia se va stabili cine stăpâneşte mările odată pentru totdeauna.

Potrivit regizorului/producătorului nominalizat la Oscar, Rob Marshall,  echipa s-a inspirat din materialul original al lui Andersen şi a găsit „o poveste foarte modernă despre o fată care se simte neînţeleasă şi îşi vede viaţa ei diferită. Cu multă pasiune şi curaj, ea porneşte într-o călătorie epică de autodescoperire, dărâmând zidurile şi învăţând să nu-i fie frică de «celălalt», care în cazul ei e lumea oamenilor”, spune Marshall. „Temele contemporane explorate mi se par un antidot împotriva diviziunilor lumii şi o reamintire vitală că suntem cu toţii la fel.”

Partenerul creativ al lui Marshall, producătorul John DeLuca detaliază: „De fapt, am văzut-o ca pe o poveste în stil «Romeo şi Julieta» despre tineri neînţeleşi care provin din lumi sau ideologii aflate în conflict. Eroina noastră este străinul clasic, şi, după ce şi-a pierdut vocea, se străduieşte să o găsească şi, în cele din urmă, o face prin perseverenţa ei admirabilă.”

Producătorul executiv Jeffrey Silver explică: „Tema acestui film atinge ceva atât de important în lumea noastră de astăzi, şi anume modul în care îi percepem pe ceilalţi şi ne raportăm la alte culturi şi faptul că există prejudecăţi. «The Little Mermaid / Mica Sirenă» abordează acest lucru într-un mod atât de frumos, prin iubire, înţelegere şi îmbinarea culturilor.”

„Acesta a fost cel mai provocator film din cariera mea. De fapt, nu cred că l-aş fi putut face fără să fi avut experienţa de a lucra la toate celelalte filme de până acum”, spune Marshall. Când Disney şi producătorul Marc Platt i-au abordat pe Marshall şi DeLuca pentru acest proiect, prima lor reacţie a fost: „Un musical subacvatic – cum faci aşa ceva? Nu s-a mai făcut niciodată până acum.” DeLuca adaugă: „Ştiam că intram în ape neexplorate.”

SINOPSIS:

Filmul spune îndrăgita poveste a lui Ariel, o tânără sirenă frumoasă, plină de viaţă şi cu sete de aventură.

Cea mai mică dintre fiicele lui Triton şi cea mai neascultatoare, Ariel îşi doreşte să afle mai multe despre lumea din afara mării şi, când vizitează suprafaţa, se îndrăgosteşte de fermecătorul Prinţ Eric.

Ariel face o înţelegere cu vrăjitoarea diabolică a mării, Ursula, ceea ce îi oferă şansa de a experimenta viaţa pe uscat.

Filmul „The Little Mermaid / Mica Sirenă” este distribuit în România de Forum Film şi va avea premiera pe în cinematografele din România în data de 26 mai, fiind disponibil în IMAX 3D, 4DX, 3D şi 2D, dublat si subtitrat.

O aventură muzicală, perfectă pentru familie, „The Little Mermaid / Mica Sirenă” îi are în distribuţie pe Halle Bailey, Melissa McCarthy, Awkwafina, Jacob Tremblay, Javier Bardem, Daveed Diggs, fiind regizat de Rob Marshall.

TRAILERE:

https://www.youtube.com/watch?v=94DsVFThg4o - subtitrat

https://www.youtube.com/watch?v=4Y8rxNBFV6Q - dublat

Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel şi LucasFilm si de curand si pe cele produse de 20th Century si Searchlight Pictures. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor A24, FilmNation, Relativity şi alţi independenţi.

Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Pentru mai multe detalii despre cele mai noi producţii distribuite de Forum Film România, accesaţi:

https://www.cineforum.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.