Premierul Nicolae Ciucă afirmă, vineri, că trebuie găsite soluţii la toate problemele societăţii, recunoscând priorităţile şi şi-a exprimat convingerea că problema grevei din Educaţie va fi rezolvată prin dialog.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dragi români, am preluat mandatul de prim-ministru într-o perioadă grea, marcată de crize sanitare şi economice. Am trecut împreună peste pandemie, peste efectele războiului de la graniţe, peste criza preţurilor la energie şi gaze, carburanţi. Pentru toate, am găsit soluţiile potrivite la timp şi resursele necesare pentru a le îndeplini”, a scris, vineri, pe Facebook, Nicolae Ciucă, imediat după declaraţiile în cadrul cărora a anunţat că nu renunţă deocamdată la funcţia de premier.

Prim-ministrul a precizat că Ezxecutivul pe care-l conduce ”şi-a asumat responsabilitatea de a fi alături de toţi cetăţenii acestei ţări şi de a lua măsurile de susţinere a economiei”.

”Împreună, am reuşit sa ne ferim de recesiune şi să putem intensifica ritmul necesar pentru a ne dezvolta. Coaliţia de guvernare PNL-PSD-UDMR a oferit stabilitatea necesară pentru a atrage investiţii străine şi fonduri europene fără precedent, de peste 22 de miliarde de euro, anul trecut. Putem continua să creştem resursele necesare pentru a ne ridica nivelul de trai, cu responsabilitate şi asumarea celor mai potrivite decizii”, a mai scris Ciucă.

Acesta crede că trebuie găsite soluţii la aşteptările societăţii, recunoscând priorităţile.

”Înţelegem nevoia de a oferi profesorilor şi educatorilor, tuturor celor din învăţământ, recunoaşterea importanţei lor în dezvoltarea acestei ţări şi pentru viitorul nostru, al copiilor noştri. Aşa cum am reuşit să găsim împreună soluţii pentru problemele cu care ne-am confruntat până acum, sunt sigur că vom finaliza cu bine dialogul început cu sindicatele din educaţie”, a mai transmis premierul.

Acesta a reiterat ideea că nu-şi va depune vineri mandatul de premier.

”Ca militar, am fost educat să pun mai presus de orice interesul ţării şi al românilor. Voi face asta şi ca om politic şi ca şef al Guvernului”, a mai scris Ciucă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.