Ucraina a doborât 10 rachete şi peste 20 de drone lansate de Rusia în atacuri efectuate în timpul nopţii asupra capitalei Kiev, a oraşului Dnipro şi a regiunilor estice, au declarat vineri oficiali ucraineni citaţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia şi-a intensificat atacurile cu rachete şi drone asupra Ucrainei în această lună, vizând în principal facilităţi logistice şi de infrastructură înainte de o contraofensivă ucraineană aşteptată.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că au doborât 10 rachete trase din Marea Caspică, 23 de drone Shahed de fabricaţie iraniană şi două drone de recunoaştere. Aceasta a precizat că un total de 17 rachete şi 31 de drone au fost lansate în timpul atacurilor, care au început joi în jurul orei locale 22:00 (şi a României) şi au continuat până vineri la ora 5:00 dimineaţa.

Mai multe drone şi rachete au lovit ţinte în regiunile Harkov şi Dnipropetrovsk, au precizat oficialii ucraineni.

Nu există deocamdată nicio informaţie despre eventuali morţi.

"A fost o noapte foarte dificilă. A fost zgomotos - inamicul a lansat un atac în masă asupra regiunii cu rachete şi drone", a declarat Serhi Lîsak, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk. "Dnipro a avut de suferit", a adăugat guvernatorul într-o postare pe Telegram.

Lîsak a precizat că mai multe case, maşini şi companii private, inclusiv o companie de transport şi o benzinărie, au fost avariate.

Oficialii din Kiev au declarat că acoperişul unui centru comercial, o casă privată şi mai multe maşini au fost avariate.

Guvernatorul regiunii Harkov a raportat, la rândul său, pagube la mai multe case private şi instalaţii industriale.

Rusia, care şi-a început invazia la scară largă în urmă cu 15 luni, a lansat sute de atacuri cu rachete din octombrie anul trecut, încercând să distrugă infrastructura critică şi instalaţiile energetice. Moscova a schimbat în ultima vreme obiectivele loviturilor sale cu rachete pentru a încerca să întrerupă pregătirea unui contraatac ucrainean, au declarat oficiali militari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.