Poliţia din Japonia a reţinut un suspect care se ascundea într-o clădire după ce ar fi ucis patru persoane, între care doi poliţişti, într-un atac cu armă de foc şi cu cuţitul, a afirmat un oficial citat de The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul a fost luat în custodie în afara unei ferme din apropierea oraşului Nakano, în regiunea Nagano, iar Poliţia a confirmat încă un deces produs peste noapte – o femeie în vârstă care a fost rănită şi apoi declarată decedată.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei a declarat pentru AFP că suspectul a fost reţinut în jurul orei 4.30 a.m.

Suspectul s-a ascuns timp de mai multe ore în casa care i-a aparţinut tatălui său, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului local din Nakano, potrivit agenţiei Kyodo.

El şi-ar fi înjunghiat victimele cu un cuţit de mari dimensiuni, după care a folosit o puşcă de vânătoare pentru a împuşca doi poliţişti care au răspuns apelurilor de urgenţă.

Autorităţile le-au cerut oamenilor să rămână în locuinţe în zona semi-rurală din centrul Japoniei, după ce violenţele au izbucnit joi după-amiază.

Poliţiştii ucişi au fost identificaţi ca Yoshiki Tamai, de 46 de ani, şi Takuo Ikeuchi, 61 de ani.

Două femei, inclusiv mama suspectului, au reuşit să fugă din casa în care era ascuns acesta, una în jurul orei 8.35 p.m. şi cealaltă la puţin timp după miezul nopţii.

Un martor a declarat televiziunii publice NHK că lucra la o fermă din apropiere când ”o femeie a venit în fugă de pe stradă spunând «Ajutaţi-mă» şi a căzut la pământ”.

”În spatele ei a venit un bărbat în haine de camuflaj şi cu un cuţit de mari dimensiuni, care a înjunghiat-o în spate”, a declarat martorul.

El a adăugat că a sunat la serviciile de urgenţă în timp ce vecinii încercau să o resusciteze pe femeie.

Postul NHK, care citează Poliţia, a afirmat că atacatorul a tras apoi cu o armă de foc asupra poliţiştilor care au ajuns la locul incidentului.

Poliţiştii se aflau într-o maşină a Poliţiei, iar atacatorul a pus arma la un geam al vehiculului şi a tras de două ori, a relatat NHK.

Nu se cunoaşte motivul atacului.

În Japonia, axcesta este un caz rar de crime comise cu violenţă, ţara având o rată scăzută a omorurilor şi una dintre cele mai dure legi a armelor din lume.

Japonia a fost zdruncinată, în iulie 2022, când fostul premier Shinzo Abe a fost împuşcat mortal cu o armă improvizată, în timp ce susţinea un discurs de campanie.

Cel acuzat de asasinarea lui Abe, Tetsuya Yamagami, l-ar fi vizat pe politician din cauza legăturilor sale cu Biserica Unificării.

Luna trecută, un bărbat a fost arestat după ce ar fi aruncat un dispozitiv exploziv artizanal spre premierul Fumio Kishida, în timp ce acesta făcea campanie în oraşul Wakayama din vest.

Kishida nu a fost rănit şi un bărbat arestat la locul incidentului va fi supus unei examinări psihiatrice de trei luni, a stabilit o instanţă regională în această săptămână.

Suspectul nu ar fi vrut să dea detalii despre motivul acelui atac eşuat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.