Regiunea Asia-Pacific nu salută planul NATO de a deschide un birou de legătură în Japonia, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, într-o conferinţă de presă, după ce Tokyo a recunoscut că alianţa militară occidentală are un asemenea proiect, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vrem să spunem că regiunea Asia-Pacific nu salută confruntarea de grup, nu salută confruntarea militară", a spus Mao Ning.

Ea a transmis că Japonia ar trebui să fie "foarte precaută în ceea ce priveşte problema securităţii militare", având în vedere "istoricul său de agresiune".

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Premierul japonez Fumio Kishida declarase mai devreme că ţara sa nu are planuri de a deveni membră NATO, chiar dacă alianţa militară condusă de SUA plănuieşte să deschidă o reprezentanţă la Tokyo, primul său birou de legătură din Asia, pentru a facilita consultările în regiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.