Inspectorul din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) cercetat de DNA pentru infracţiuni de luare de mită, trafic de influenţă în formă continuată şi fals intelectual şi acuzat că a primit bani de la oameni de afaceri pentru a viza lucrări fără a aplica amenzi şi fără a formula obiecţii a fost trimis în judecată la mai puţin de o lună de la punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa. El e acuzat că a primit sume de bani de la oameni de afaceri pentru a nu formula obiecţii, pentru a viza unele lucrări dar şi pentru a interveni pe lângă colegi de-ai săi pentru urgentarea unor documente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Procurorii DNA din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei anunţă, joi, că au dispus trimiterea în judecată a lui Florin Năforniţă, inspector de stat în construcţii în cadrul Inspectoratului Regional în Construcţii Bucureşti - Ilfov, inculpat pentru luare de mită, în formă continuată, trafic de influenţă, în formă continuată şi fals intelectual.
„În perioada aprilie - august 2022, inculpatul Năforniţă Florin, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit de la doi oameni de afaceri sume de bani şi alte foloase necuvenite, după cum urmează: suma de 2.000 lei pentru a autoriza continuarea lucrărilor la o construcţie (hală) situată pe raza judeţului Ilfov, ajunse într-o faza determinantă, în condiţiile în care la momentul respectiv lucrările depăşiseră de mult timp acel stadiu şi de a nu aplica o sancţiune contravenţională. Mai mult, inspectorul de stat în construcţii, Năforniţă Florin, ar fi acordat viza respectivă, pentru continuarea lucrărilor, fără a se deplasa în teren şi a constata stadiul fizic al lucrărilor de construcţie; foloase necuvenite pentru a nu formula obiecţii şi pentru a propune admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor în cazul unei alte construcţii situată tot pe raza judetului Ilfov” se arată în rechizitoriul întocmit de DNA.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Inspectorul în construcţii este de asemenea suspectat că a pretins şi primit de la aceeaşi doi oameni de afaceri sumele de 2.000 lei şi 200 euro, pretinzând că are influenţă asupra unor colegi din ISC pe care i-ar putea determina să dispună eliberarea cu celeritate a unor adeverinţe care să ateste plata taxelor către Inspectoratul de Stat în Construcţii, în valoare de 0,1% şi 0,5% din valoarea lucrărilor din autorizaţiile de construcţie.
Florin Năforniţă se află în arest la domiciliu, iar dosarul este deferit justiţiei la mai puţin de o lună de la punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa. Cauza va fi judecată de magistraţii de la Tribunalul Bucureşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.