Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a anunţat joi că Guvernul a aprobat un Memorandum prin care a fost stabilit calendarul asumat al procedurilor necesare pentru semnarea contractelor de finanţare a mai multor investiţii în sănătate până cel târziu la finalul acestui an. Este vorba despre construcţia şi dotarea a şapte noi spitale judeţene şi a 20 de spitale publice municipale sau orăşeneşti care vor fi fie nou construite, fie reabilitate şi dotate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dan Cărbunaru a anunţat după şedinţă că Guvernul a aprobat astăzi un Memorandum prin care a fost stabilit calendarul asumat al procedurilor necesare pentru semnarea contractelor de finanţare a mai multor investiţii în sănătate până cel târziu la finalul acestui an.

El a precizat că este vorba despre construcţia şi dotarea a şapte noi spitale judeţene şi a 20 de spitale publice municipale sau orăşeneşti care vor fi fie nou construite, fie reabilitate şi dotate.

”Suma totală care va finanţa acest program este de aproape 2 miliarde de euro va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Sănătate şi de la Banca Europeană de Investiţii. Calendarul este destul de strâns ce implică publicarea ghidurilor până la data de 15 mai şi lansarea apelurilor până la 10 iulie, astfel încât toate contractele de finanţare să fie semnate în acest an”, a mai spus Cărbunaru.

El a precizat că ”sănătatea este un domeniu prioritar pentru Guvern” şi se regăseşte printre principalele preocupări ale cetăţenilor şi ca atare beneficiază de atenţie maximă pentru îmbunătăţirea infrastructurii medicale, dar şi spitale mai sigure şi care să ofere pacienţilor condiţii moderne de îngrijire şi tratament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.