Numărul morţilor în urma prăbuşirii podelei unui templu hindus din India a crescut vineri la 36, ​​după ce salvatorii au descoperit cadavrul unei ultime persoane căutate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de credincioşi au căzut într-un „baoli” - o construcţie specifică templelor indiene, care arată ca o un puţ uriaş cu scări până la nivelul apei, folosită pentru ritualuri religioase - când podeaua templului care o acoperea, o placă de beton, a cedat sub greutatea lor.

Incidentul a avut loc la templul Shri Beleshwar Mahadev Jhulelal din oraşul Indore, în statul Madhya Pradesh. Podeaua templului s-a prăbuşit "din cauza încărcăturii grele", potrivit autorităţilor locale. 

Apa a fost pompată din puţul cu trepte pentru a ajuta eforturile de salvare.

"Şaptesprezece persoane au fost salvate ieri (joi). Treizeci şi şase de cadavre au fost recuperate", a declarat poliţistul Manish Kapooria pentru AFP.



Femeile, copiii şi un bebeluş de 18 luni stăteau întinşi pe podeaua templului care s-a curbat înainte de a ceda, aruncându-i în fundul gropii de 7,5 metri adâncime, a informat ziarul Times of India.

Rudele victimelor vor primi despăgubiri de 200.000 de rupii (2.230 de euro), a anunţat biroul premierului Narendra Modi.

A fost deschisă o anchetă cu privire la accident, a confirmat presei Narottam Mishra, ministrul de interne al statului Madhya Pradesh.

Puţurile în trepte sunt o caracteristică comună în toată India, fiind construite cu sute de ani în urmă, multe dintre ele decorate în mod ornamental, cu acces la sursa de apă prin scări şi nişe.

Templele din întreaga Indie s-au umplut joi de credincioşi pentru festivalul Ram Navami, sărbătoarea care celebrează ziua de naştere a zeităţii hinduse Rama.

În India, accidentele mortale sunt frecvente în locurile de cult în timpul festivalurilor religioase. În 2016, cel puţin 112 persoane au murit în explozia unui depozit de artificii care a provocat un incendiu uriaş în apropierea unui templu hindus din statul Kerala. Cu trei ani mai devreme, 115 credincioşi hinduşi au murit în urma unei busculade care s-a produs pe un pod din apropierea unui templu din statul Madhya Pradesh. Incidentul a avut loc în urma unui zvon potrivit căruia podul s-ar fi prăbuşit, în condiţiile în care 400.000 de persoane se adunaseră în zonă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.