Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, vineri cu ocazia aniversării a 130 de ani de la crearea primului partid social-democrat din ţară, că PSD apără democraţia şi drepturile celor vulnerabili, dar este şi un susţinător asumat al femeilor şi bărbaţilor care muncesc. „România trebuie să continue să crească economic pentru a putea oferi bunăstare tuturor cetăţenilor săi”, a adăugat liderul social-democraţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt onorat să fiu astăzi aici, alături de dumneavoastră - prieteni, colegi şi reprezentanţi de marcă ai social-democraţiei europene. Cu atât mai mult, mă bucur că suntem împreună pentru a da un mesaj puternic de stânga pentru toţi oamenii care muncesc din greu în România şi peste hotare. Partidul Social Democrat marchează astăzi un moment extrem de important în istoria noastră – 130 de ani de social-democraţie românească! 130 de ani de luptă pentru drepturile celor care muncesc, a celor care aduc plus valoare României şi a celor care cresc această ţară! Sunt mândru că PSD reprezintă progres şi modernitate. Că şi astăzi PSD este dedicat apărării democraţiei şi a drepturilor celor vulnerabili, dar şi un susţinător asumat al femeilor şi bărbaţilor care muncesc. Mai mult, în PSD de astăzi punem oamenii pe primul loc în tot ceea ce facem: în lupta noastră pentru dreptate socială, egalitate economică şi respect pentru istoria şi valorile noastre”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri la evenimentul organizat de PSD şi PES activists România în Capitală, cu ocazia celebrării a 130 de ani de la crearea primului partid social-democrat din ţara noastră.

Acesta a adăugat că „este vital să nu uităm niciodată rolul pe care l-a jucat partidul nostru de-a lungul istoriei României”.

„După cum spunea mai devreme prietenul şi colegul meu Victor Negrescu, istoria noastră este ancora noastră; iar valorile noastre sunt ghidul nostru. Partidul Social Democrat a fost înfiinţat cu viziunea de a ajuta oamenii care muncesc din greu, a căror muncă stă la baza dezvoltării acestei ţări şi care, cu toate acestea, sunt adesea uitaţi. Angajamentul nostru a fost şi este acela de a lupta pentru ca fiecare român să aibă oportunitatea de a prospera şi de a trăi cu demnitate. Aici, în România, sau oriunde, în Europa. Drumul deschis după 1989 nu a fost unul uşor. Dar a fost calea sigură către democraţie. Şi calea sigură către lumea liberă! De altfel, fiecare pas parcurs de România pe drumul spre liberate şi democraţie a fost făcut de PSD. Partidul Social Democrat a deschis calea aderării la NATO şi la Uniunea Europeană. Partidul Social Democrat a reuşit să aducă România în familia naţiunilor care-şi bazează existenţa pe democraţie şi pe respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Şi nu ne vom opri aici! Mai important decât angajamentul nostru faţă de PSD, este angajamentul nostru, al social-democraţilor, faţă de România şi faţă de fiecare român. România trebuie să continue să crească economic pentru a putea oferi bunăstare tuturor cetăţenilor săi. Iar noi, la PSD, nu ne-am ferit niciodată de această responsabilitate. Indiferent cât de grele au fost vremurile”, a completat Ciolacu.

Acesta a reiterat că PSD şi-a asumat guvernarea într-o perioadă de criză sanitară, economică, energetică şi socială.

„Ne-am asumat guvernarea după ce unii - care îşi spuneau «salvatori» - au dat bir cu fugiţii, lăsând ţara îngropată în datorii uriaşe. Ne-am asumat guvernarea în plină criză sanitară, economică, energetică şi socială. Ne-am asumat totul pentru că aceasta era singura posibilitate de a-i ajuta în mod concret pe români în acele momente grele! De când ne-am alăturat Coaliţiei, am demonstrat că putem guverna, că luptăm  pentru lucrurile în care credem şi că putem obţine rezultate. Am crescut salariul minim, am reglementat piaţa energiei, aruncată în haos de un guvern total incompetent şi am sprijinit firmele româneşti. Dacă PSD nu ar fi fost la guvernare, niciuna dintre măsurile luate în ultimul an nu s-ar fi întâmplat. Acesta este adevărul! Ca partid, am lăsat în urmă vechile metode de a face politică şi am devenit un partid modern, european şi axat pe susţinerea şi creşterea economiei româneşti. Nu numai că ne-am reînnoit aici, acasă, dar ne-am asumat un loc important la masa partidelor social-democrate din Europa. Mai mult, încă din prima clipă, ne-am implicat total pentru a-i ajuta pe vecinii noştri, atacaţi de un regim abuziv şi tiranic”, a mai explicat liderul PSD.

El a menţionat că România contribuie la reconstruirea Ucrainei.

„Ne-am deschis porturile şi calea ferată pentru a furniza grâu ucrainean în lume. Iar întregul popor şi-a deschis casele şi inimile pentru milioane de refugiaţi care fugeau de violenţe şi terori inimaginabile. I-am ajutat pe fraţii şi surorile noastre din Republica Moldova, inclusiv în  aprovizionarea cu energie şi gaze. Şi lista poate continua. Suntem în centrul unei noi paradigme strategice. Aceasta include securitatea economică, securitatea naţională, securitatea mediului, securitatea energetică şi securitatea culturală. România este şi trebuie văzută ca poarta de intrare către o lume nouă: contribuim la reconstrucţia Ucrainei, suntem promotori ai iniţiativei celor Trei Mări, suntem parteneri la construirea unei iniţiative la Marea Neagră condusă de SUA, continuăm să oferim sprijin Republicii Moldova, dezvoltăm o cale durabilă pentru a aduce energie în Europa şi suntem gardianul de primă linie al democraţiei”, a mai spus Ciolacu.

„Vom fi întotdeauna alături de prietenii şi aliaţii noştri”, a mai precizat liderul social-democraţilor.

„Şi lucrăm împreună pentru a construi legături puternice peste Marea Baltică, Marea Adriatică, Marea Caspică şi Marea Neagră. Dincolo de asta, cred că trebuie să avem un răspuns puternic împotriva extremismului. Trebuie să respingem cu toate forţele extremismul, să îmbrăţişăm schimbarea democratică şi să ne rezolvăm diferenţele în mod paşnic. Coaliţia de guvernare a dovedit de nenumărate ori că, pentru a progresa, diferenţele pot fi rezolvate şi vocile pot fi auzite. Dragi prieteni, am luptat prea mult şi am ajuns prea departe pentru a permite ca dispariţia comunismului să fie înlocuită cu ascensiunea Putinismului. Trebuie să respingem defetismul şi să ne amintim ce ne-a învăţat istoria. Nu ne vom întoarce niciodată acolo! În schimb, trebuie să privim către viitor. Trebuie să investim, în primul rând, în viitorul nostru. Asta începe cu investiţia în generaţiile viitoare, construirea unui sistem educaţional mai puternic, locuinţe mai accesibile, asistenţă medicală mai bună şi crearea de locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite. Trebuie să investim în fermierii noştri şi să promovăm conceptul ”Cumpără Româneşte”. Fermierii noştri şi micii antreprenori sunt coloana vertebrală a societăţii şi a economiei noastre”, a completat Marcel Ciolacu, în discursul său.

Acesta a mai spus că social-democraţii trebuie să facă tot ce pot să ofere mai multe oportunităţi femeilor pentru a juca un rol mai puternic în economia românească.

„De asemenea, trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a oferi mai multe oportunităţi doamnelor şi domnişoarelor care trebuie să joace un rol mai puternic în economia noastră. Naţiunea noastră are doar de câştigat din implicarea femeilor în politică, economie şi societate. Dar pe măsură ce ne creştem economia, nu trebuie să pierdem din vedere nevoia noastră de a menţine frumuseţea unică a mediului nostru înconjurător. Trebuie să protejăm mediul, să dezvoltăm sursele de energie curată şi să oprim definitiv defrişarea ilegală! Permiteţi-mi să închei de unde am început: nu aş putea fi mai mândru că sunt astăzi aici cu voi. Sunt mândru că fac parte din PSD şi din marea familie social-democrată europeană. Acum este timpul nostru; acesta este locul. Suntem pregătiţi să conducem. De-a lungul istoriei noastre, Partidul Social Democrat a trecut testul guvernării. Şi o va face din nou! Sunt încrezător şi optimist în ceea ce priveşte viitorul nostru. Vom pune umărul la asigurarea păcii în regiune, vom dezvolta economia noastră şi securitatea naţiunii noastre. Sunt plin de încredere că vom reuşi şi ştiu că şi dumneavoastră sunteţi la fel. Suntem pregătiţi. Să trecem la treabă, prieteni!”, a conchis Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.