Relaţiile amoroase sunt un aspect important din viaţa noastră, pentru că în sânul lor ne simţim iubiţi, înţeleşi şi apreciaţi. Iubirea e catalizatorul tuturor lucrurilor frumoase şi trebuie să o preţuim. Însă, tu şi partenerul/a tău/ta sunteţi împreună de mulţi ani sau aveţi o căsnicie de lungă durată şi ai început că lucrurile nu sunt la fel de intense ca la început sau că totul devine mai monoton? Ei bine, acest lucru este normal pentru toate cuplurile, fiindcă intervine rutina şi faptul că încetăm să mai descoperim lucruri noi despre persoana iubită. Multe cupluri renunţă în faţa acestui impas. Dar desigur, totul poate fi rezolvat, pentru că monotonia este doar un obstacol care vă testează calitatea relaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată 5 sfaturi care te pot ajuta să menţii aprinsă flacăra în relaţie

1.     Luaţi micul dejun sau cina împreună

Studiile arată că în cadrul familiilor care iau masa împreună cel puţin o dată pe zi, rata de divorţ este mai mică. Ei bine, acest lucru nu este surprinzător, deoarece mâncatul împreună oferă unui cuplu şansa de a discuta, de a-şi exprima sentimentele, de a se pune de acord asupra unor aspecte importante pentru ei. Puteţi folosi acest timp pentru a povesti cum v-a fost ziua şi pentru a vă acorda atenţie sinceră unul altuia.

2.     Mergeţi la întâlnire

Unul dintre cele mai importante lucruri este să nu încetaţi să mergeţi la întâlnire pentru a continua să experimentaţi romantismul ca la începutul relaţiei. Faceţi lucruri noi, ascultaţi-vă ideile şi nevoile sau pur şi simplu petreceţi timp de calitate în doi, fără să vă deranjeze nimeni. De exemplu, într-o zi însorită de vară, puteţi merge la un picnic în parcul vostru preferat. Nu vă stresaţi în ceea ce priveşte mâncarea, alegeţi lucruri simple, precum croissante, fructe, brânzeturi pe care le puteţi găsi la Auchan.ro şi un vin de calitate şi voilà, aveţi picnicul perfect.

3.     Mergeţi la terapie de cuplu dacă lucrurile o scapă de sub control

În cazul situaţiilor extrem de tensionate, terapia poate fi o alegere matură şi asumată. Nu daţi vina unul pe celălalt şi cereţi ajutor profesional dacă vreţi să continuaţi relaţia şi dacă mai există sentimente, însă vă este greu să rezonaţi. Un terapeut va şti cum să vă îndrume să vă cunoaşteţi mai bine unul pe celălalt şi cum să vă conştientizaţi problemele personale care probabil că afectează relaţia.

4.     Alocaţi în fiecare zi timp pentru voi

Nu lăsaţi să treacă o zi fără să vă interesaţi unul de celălalt. Stabiliţi când acest lucru ar fi posibil în timpul zilei pentru amândoi şi asiguraţi-vă că menţineţi acest obicei. Cu siguranţă vă veţi simţi mult mai aproape unul de celălalt şi vă veţi arăta cât de mult contează iubirea dintre voi.

5.     E ok sa aveţi nevoie de timp singuri

Chiar dacă eşti într-o relaţie, este indicat să petreci timp şi singur, iar partenerul/a tău/ta trebuie să înţeleagă acest lucru. Dacă timpul cu tine nu îţi este respectat, te vei simţi sufocat şi vei deveni frustrat. Stabiliţi o zi pe săptămână în care să faceţi fiecare ce doriţi, pentru a vă cunoaşte mai bine pe voi înşivă, vă asigur că relaţia va avea mai multă profunzime apoi.

În concluzie, romantismul şi fluturii în stomac pot fi menţinute prin lucruri şi tehnici simple. Important este să vă implicaţi amândoi în relaţie, să veniţi fiecare cu idei şi propuneri şi să aveţi intenţia să faceţi să fie bine, iar, astfel, iubirea voastră va înflori.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.