Ministrul de Interne, Lucian Bode, care se află, marţi, într-o vizită de lucru la Zagreb, s-a întâlnit cu omologul croat, Davor Božinović, cu care a discutat despre aderarea României la Schengen, cooperarea poliţienească şi situaţiile de urgenţă. Securitatea din regiune a fost o altă temă abordată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cooperarea dintre România şi Croaţia în domeniul Afacerilor Interne este foarte bună. Mă bucur să mă aflu astăzi la Zagreb şi să dau curs invitaţiei adresate de către omologul şi prietenul meu, domnul ministru Davor Božinović”, a scris, marţi, pe Facebook, Lucian Bode.

Potrivit acestuia, vizita este un prilej foarte bun pentru a consolida relaţia foarte bună dintre România şi Croaţia în domeniul afacerilor interne şi de a avea un schimb foarte util de opinii cu privire la provocările actuale cu care ne confruntăm.

”Dialogul în domeniul afacerilor interne este excelent şi se desfăşoară la toate nivelurile instituţiilor noastre. Împărtăşim viziuni similare şi poziţionări comune sau foarte apropiate în privinţa majorităţii aspectelor ce privesc agenda regională, europeană şi internaţională.

Împreună cu omologul meu, unul dintre cei mai vechi membri ai Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, am abordat teme europene de interes comun, precum azilul şi migraţia, aderarea României la spaţiul Schengen, aspecte aflate pe agenda bilaterală cu accent pe cooperarea poliţienească şi situaţiile de urgenţă, precum şi alte aspecte privind evoluţiile de securitate din regiune”, a mai transmis ministrul de Interne.

În ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen, Lucian Bode a subliniat în cadrul discuţiilor avute aşteptarea României ca, în cursul acestui an, să devină stat membru Schengen.

”Croaţia este unul dintre susţinătorii activi ai aderării României la spaţiul Schengen, sens în care omologul meu m-a asigurat de tot sprijinul său atât în cadrul Consiliului Uniunii Europene, cât şi în relaţia cu partenerii europeni. De asemenea, mi-a transmis că atingerea acestui deziderat în cursul acestui an aduce beneficii atât cetăţenilor români, cât şi întregii Uniuni Europene”, a mai afirmat Bode.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.