Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, participă, luni, la Ora Guvernului, la solicitarea AUR, în problematica Schengen, dar şi în legătură cu situaţia de pe Canalul Bâstroe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CITEȘTE ȘI George Simion, după explicaţiile lui Bogdan Aurescu la Ora Guvernului: Nu înţeleg / Cu simpatia Europei nu rezolvăm

Ministrul Bogdqan Aurescu dă explicaţii, luni, la Ora Guvrnului, la solicitarea AUR.

”Schimbarea de ultim moment a poziţiei Austrieia fost bruscă, motivată din raţiuni de politică externă, imposibil de anticipat”, a afirmnat Aurescu.

Ministrul a precizat că au continuat toate demersurile necesare pentru atingerea obiectivului de ţară.

”Nu trebuie create aşteptări grăbite”, a precizat ministrul, referindu-se la alegerile care continuă în alte landuri din Austria.

”Demersurile pe lângă Austria continuă”, a mai anunţat ministrul de Externe, precizând că discuţiilew tehnice se poartă între ministerele de resort, respectiv Interne şi Externe.

Bogdan Aurescu a explicat că se va continua pe calea dialogului şi a insistenţelor, strategie pe care o consideră potrivită şi în ceea ce priveşte situaţia Canalului Bâstroe.

”MAE a acţionat competent şi prompt (...) chiar dacă nu toate demersurile nu au fost publice”, a adăugat ministrul de Externne.

Ministrul a făcut o trecere în revistă a situaţiei şi a corespondenţei purtate cu Ucraina.

”Este important să aşteptăm cu calm datele măsurătorilor, apoi acestea trebuie interpretate şi ulterior sunt necesare evaluări de mediu pentru a vedea dacă a existat un impact de medu. Apoi, vom trage concuziile„, a mai afirmat ministrul de Externe4.

”Este necesar un dialog civilizat, demn de secolul XXI. (...) Imaginea externă a României a fost atacată de propaganda rusă, care a încercat să folosească dosarul Bâstroe pentru a bloca sprijinul României pentru Ucraina”, a mai declarat ministrul de Externe.

Acesta a reiterat ideea că MAE apără permanent toate interesele României.

”Susţinerea Ucrainei înseamnă mai multă securitate pentru România Nu este în interesul nimănui ca Rusia să ajungă la gurile Dunării”, a mai afirmat ministrul Aurescu, în finalul discursului. 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.