MInistrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că a discutat, vineri, cu ambasadorul Ucrainei la Bucureşti Ihor Prokopchuk şi i-a solicitat informaţii şi amănunte pe tema măsurătorilor pe Braţul Chilia şi canalul Bâstroe, astfel încât experţii români să se poată îmbarca pe navele ucrainene care vor efectua măsuritorile pe aceste sectoare de Dunăre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Discuţii aplicate şi pe teme de mare interes bilateral cu Ucraina! Am avut astăzi o întâlnire cu ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk. Ucraina a solicitat acceptul temporar al autorităţilor române pentru efectuarea unor zboruri comerciale internaţionale charter din şi spre România de către o anumită companie aviatică ucraineană. În cadrul discuţiilor am abordat şi tema măsurătorilor pe Braţul Chilia şi canalul Bâstroe. I-am solicitat ambasadorului ucrainean amănunte despre aprobarea pe care experţii români încă o aşteaptă pentru a se putea îmbarca pe navele ucrainene care vor efectua măsurători pe sectoarele Dunării. Ambasadorul ucrainean a precizat că va pune la dispoziţia părţii române aceste amănunte în cel mai scurt timp”, a scris Sorin Grindeanu, vineri pe Facebook.

Ministrul PSD a mai spus că „au fost trecute în revistă şi măsurile luate de autorităţile române pentru sprijinirea Ucrainei în contextul agresiunii Rusiei”.

„Diplomatul ucrainean a apreciat eforturile pe care partea română le-a făcut în contextul iniţiativei Solidarity Lanes a Uniunii Europene”, a completat Grindeanu.

Ministrul Sorin Grindeanu a adus câteva precizări, miercuri, privind măsurătorile de pe canalul Bâstroe, pentru a nu exista interpretări eronate, şi a explicat că experţii români din Ministerul Transporturilor au finalizat măsurătorile pe sectorul de Dunăre de pe Braţul Chilia, partea ucraineană, între km 22 şi km 116, unde autorităţile de la Kiev au permis accesul.

El a mai spus că, pe durata acestor măsurători au avut acces la bordul navelor româneşti şi experţi ucraineni, invitaţi în calitate de observatori. De asemenea, potrivit lui Grindeanu, autorităţile ucrainene au transmis părţii române că sunt dispuse să facă măsurători pe sectoarele din Dunăre, între km 11 şi km 22 al Braţului Chilia şi pe Canalul Bâstroe, cu nave şi experţi ucraineni, iar pentru aceste măsurători, Ucraina s-a arătat dispusă doar să primească doi experţi români la bordul navelor ucrainene.

„Până în prezent, partea ucraineană nu a transmis României data la care vor începe măsurătorile şi nici momentul în care experţii români vor putea urca la bordul navelor ucrainene. Nu au fost transmise părţii române nici sectoarele unde ar urma să fie efectuate aceste măsurători”, a mai precizat ministrul PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.