Executivul a adoptat, miercuri, ordonanţa de urgenţă privind modificarea termenului prevăzut la art. X alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 98/2016 pentru prorogarea unor termene, instituirea unor noi termene, privind unele măsuri pentru finalizarea activităţilor cuprinse în contractele încheiate în cadrul Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru finanţarea Proiectului privind reforma sistemului judiciar, semnat la Bucureşti la 27 ianuarie 2006, ratificat prin Legea nr. 205/2006, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ prevede prorogarea cu doi ani (31 martie 2023 – 31 martie 2025) a termenului până la care Ministerul Justiţiei este autorizat să asigure derularea şi finalizarea activităţilor cuprinse în contractele privind implementarea sistemului informatic de administrare a resurselor sistemului judiciar (Resource Management System - RMS), contracte încheiate anterior în cadrul Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare,  pentru finanţarea Proiectului privind reforma sistemului judiciar, arată comunicatul de presă al Executivului.

De asemenea, Ministerul Justiţiei va elabora planul de măsuri pentru finalizarea sistemului informatic de administrare a resurselor sistemului judiciar (RMS), în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, mai indică sursa citată.

Fondurile pentru continuarea implementării RMS sunt prevăzute în bugetul Ministerului Justiţiei pentru anul 2023.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.