Parlamentarii din Forţa Dreptei, susţinând propunerea organizaţiei de Tineret a partidului, au înregistrat la Parlament proiectul prin care este interzisă orice fel de publicitate la jocurile de noroc. Potrivit propunerii legislative reclama la jocurile de noroc va avea parte de un regim similar cu cel al publicităţii la tutun sau alcool.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este timpul la joaca alba-neagra pe care a făcut-o PNL şi PSD cu celelalte iniţiative legislative din acest domeniu să înceteze. Situaţia trebuie să fie ori albă, ori neagră! Nu se poate ca în acest domeniu care produce atât de multe drame în familii şi în vieţile multor oameni, Legislativul, Guvernul, să se joace pur şi simplu cu destinul acestor oameni. Este timpul ca Parlamentul să intervină în mod radical şi să interzică total reclamele la jocurile de noroc. Nu merge cu jumătăţi de măsură, nu merge cu portiţe lăsate intenţionat în alte iniţiative legislative pentru a face jocul lobby-iştilor. E timpul ca reclamele la acest viciu să înceteze”, a afirmat deputatul Ionel Dancă, conform comunicatului de presă al partidului Forţa Dreptei.

Cristian Opriş, preşedintele organizaţiei de Tineret Forţa Dreptei, a prezentat motivele care au dus la susţinerea acestui demers, evidenţiind agresivitatea şi răspândirea reclamelor la jocurile de noroc constatată în toate mediile (de la mediul online, la cel audiovizual sau cel offline).

„Organizaţia Mondială a Sănătăţii a definit dependenţa de jocuri de noroc ca fiind o afecţiune psihică gravă! Or, prin perpetuarea reclamelor la jocurile de noroc nu facem decât să încurajăm oamenii să devină dependenţi de acest viciu. Pe data de 8 martie Belgia a adoptat o lege care prevede interzicerea reclamelor la jocurile de noroc, iar o altă ţară care face paşi în aceeaşi direcţie este Marea Britanie, care le-a interzis influencerilor şi vedetelor din sport şi din showbiz să facă reclame pentru jocurile de noroc”, a declarat liderul Tineretului Forţa Dreptei, amintind faptul că în România o petiţie online a strâns deja peste 154 de mii de semnături la iniţiativa Comunităţii Declic, mai indică sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.