Nu există în prezent nicio dovadă că Beijingul furnizează arme Rusiei, a declarat luni un oficial al serviciilor de informaţii ucrainene, citat de CNN, în condiţiile în care preşedintele chinez Xi Jinping se află într-o vizită de trei zile la Moscova, pe fondul temerilor occidentale că va ajuta militar Rusia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Există cazuri în care regimul (lui Vladimir) Putin, Federaţia Rusă, achiziţionează drone, bunuri civile din surse deschise şi utilizează microcipuri din aceste bunuri. Cu toate acestea, nu au fost înregistrate dovezi de livrări de arme. Ucraina monitorizează îndeaproape", a declarat Andri Iusov, reprezentant al serviciului de informaţii al armatei din Ucraina (SBU), la televiziunea naţională.

Iusov a vorbit în timp ce Putin îl primea pe liderul chinez Xi Jinping la Moscova.

Liderii occidentali şi-au exprimat scepticismul cu privire la rolul potenţial al Chinei ca mediator al unei păci în Ucraina şi la pretinsa sa neutralitate.

Statele Unite şi aliaţii săi au avertizat, de asemenea, că Beijingul ia în considerare trimiterea de ajutor letal Rusiei pentru efortul său de război, lucru pe care China l-a negat.

CITEȘTE ȘI Xi Jinping, în vizită de stat în Rusia ”pentru pace”. Medvedev ameninţă CPI cu un atac cu o rachetă hipersonică de tip Oniks de la Marea Nordului. WSJ: Xi l-ar putea suna pe Zelenski după ce se întoarce în China

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.