Agenţia Naţională de Transplant anunţă sâmbătă că în zorii zilei s-a încheiat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias prima prelevare de organe din acest an de la un pacient aflat în moarte cerebrală, iar la Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinic Fundeni un alt pacient critic va putea spune că “s-a născut a doua oară”, datorită intervenţiei de transplant hepatic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”În zorii zilei s-a încheiat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias prima prelevare de organe din acest an de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Mulţumim familiei donatorului care a acceptat să treacă peste propria suferinţă şi să dea o şansă la viaţă semenilor aflaţi în suferinţă. În spatele fiecărui acord, care va duce la vieţi salvate prin transplant, se află efortul personalului medical implicat în activitatea de declarare şi donare, în general personalul secţiei ATI şi coordonatorul de transplant. Mulţumim colectivului de la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, formată din Dr. Denisa Niţu – coordonator transplant, Dr.Andreea Stroi – kdp, Dr. Andra Stirbu, Dr. Marius Deliu, Dr. Gabriel Bunescu, Dr. Georgiana Dan, Dr. Octavian Ursateanu, care a facut posibil să apară speranţa în sufletul altor pacienţi aflaţi în mare suferinţă”, a transmis Agenţia Naţională de Transplant pe Facebook. 
 
Agenţia precizează că pentru intervenţiile de prelevare au fost prezente echipele chirurgicale ale Institutul Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki - pentru ficat, şi Dr. Andrei Andresanu – pentru rinichi.
 
”Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinic Fundeni un alt pacient critic va putea spune că “s-a născut a doua oară”, datorită intervenţiei de transplant hepatic. Intervenţia salvatoare a fost realizată cu succes de echipa de chirurgi coordonată de Prof. Dr. Vladislav Braşoveanu, având alături suportul indispensabil al echipei ATI - condusă de Prof. Dr. Dana Tomescu. Intervenţia de transpalnt renal s-a realizat în cadrul Centrului deTransplant Renal al Institutului Clinic Fundeni de către echipa de chirurgi condusă de Dr. Cătălin Baston. Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte tuturor oamenilor care înţeleg că donarea de organe şi ţesuturi este un gest suprem, precum şi echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă la viaţă”, se mai precizează în mesaj. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.