Fostul premier Florin Cîţu afirmă că, dacă ar mai fi fost şef al Guvernului în luna decembrie a anului trecut, când intrarea României în spaţiul Schengen a fost respinsă, s-ar fi asigurat că există numai poziţii favorabile României, sau ar fi amânat votul. „Personal, vreau să ştiu un lucru: cine a decis, de exemplu, să se intre la vot când nu aveam siguranţa votului”, spune fostul prim-ministru, precizând că a cerut în PNL, o analiză transparentă, independentă a modului în care a fost gestionată toată acea perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am cerut, în Partidul Naţional Liberal, o analiză transparentă, independentă, cum dorim noi, a modului în care a fost gestionată toată acea perioadă, pentru că părea că vorbim pe două voci şi eu, personal, vreau să ştiu un lucru: cine a decis, de exemplu, să se intre la vot când nu aveam siguranţa votului. Vreau să ştiu, pentru că este foarte important, pentru că acolo s-au întâmplat multe după aceea. Eu cred că dacă nu aveam acel vot – şi asta este o opinie personală – eu aş fi negociat altfel: nu aş fi supus la vot dacă aş fi fost premier şi aş fi negociat altfel, aş fi găsit momentul în care să supun la vot ca să am o victorie”, a afirmat Florin Cîţu în emisiunea Insider Politic, la Prima TV.
El a precizat că e greu, astăzi, să te întorci din acel moment, după ce şi societatea românească s-a inflamat, s-au spus multe lucruri.
”E clar că acum s-au distanţat cele două părţi şi va fin greu, fără un mediator, să vii să te aşezi la masă”, consideră Cîţu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.