Prefectul judeţului Neamţ, Adrian Niţă, a semnat, joi, ordinul privind încetarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ al lui Ionel Arsene, condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul în care era judecat pentru trafic de influenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectul judeţului Neamţ, Adrian Niţă, a declarat joi, pentru News.ro că a semnat în cursul zilei ordinul privind încetarea mandatului de presedinte al Consiliului Judeţean Neamţ al lui Ionel Arsene.
 
”Urmare a faptului că au fost îndeplinite toate condiţiile procedurale prealabile prevăzute de O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, în sensul că secretarul general al judeţului Neamţ a înaintat astăzi instituţiei noastre referatul constatator nr. 7927 din 16.03.2023, alături de toate înscrisurile din care rezultă motivul legal al propunerii, a fost emis Ordinul prefectului nr. 96 din 16.03.2023 privind încetarea mandatului de presedinte al Consiliului Judeţean Neamţ al domnului Ionel Arsene”, a declarat Adrian Niţă.
 
Potrivit prefectului, Ionel Arsene îşi delegase atribuţiile, în urmă cu mai mult timp, unui vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. CJ Neamţ urmează să se întrunească într-o şedinţă, vineri, pentru a stabili cine va conduce, interimar, instituţia. 
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul în care era judecat pentru trafic de influenţă. Decizia definitivă a Curţii de Apel Braşov reduce din condamnarea iniţială, primită la Bacău, care era de opt ani şi patru luni. Arsene nu a fost găsit la adresele cunoscute, fiind dat în urmărire.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.