Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a preluat săptămâna aceasta în administrare 4 autovehicule de lux (Ferrari Portofino, 2 Lamborghini Urus şi BMW X4). Valoarea totală a bunurilor preluate în administrare de către ANABI, în acest caz, este estimată la aproximativ 3.93 milioane lei (800.000 euro), transmite instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe parcursul săptămânii curente, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), din dispoziţia procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, a preluat în administrare 4 autovehicule de lux (Ferrari Portofino, 2 Lamborghini Urus şi BMW X4). Valoarea totală a bunurilor preluate în administrare de către ANABI, în acest caz, este estimată la aproximativ 3.93 milioane lei (800.000 euro)”, transmite Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).

Agenţia a fost sesizată, în temeiul prevederilor art. 28 din Legea nr. 318/2015. Potrivit atribuţiilor menţionate, ANABI administrează bunuri mobile cu valori de peste 15.000 Euro. De asemenea, pe întreaga durată a procesului penal, cu acordul sau la cererea proprietarilor ori cu încuviinţarea instanţei, ANABI poate valorifica bunurile mobile indisponibilizate, prin licitaţii publice online, spune instituţia. 

”Măsura sechestrului asigurător a fost dispusă într-un dosar cu elemente de extraneitate în cadrul căruia se desfăşoară cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, tâlhărie, furt, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare a banilor”, afirmă ANABI.

În prezent, valoarea totală a bunurilor aflate în administrarea ANABI este de aproximativ 9.72 milioane de euro, din care 4.43 milioane de euro reprezintă valoarea bunurilor preluate în administrare în anul 2023. Printre acestea se numără şi mai multe tipuri de monedă virtuală (BNB, BTC, BUSD, DOGE, ETH, ETHW, GBP, JEX, LINK, SOLO, USDT, XRP, WBTC, HARD). Situaţia sumelor de bani efectiv indisponibilizate în proceduri judiciare penale aflate în prezent în contul unic al ANABI este de 328.604.403,74 lei. Din această sumă, 1.752.399,37 lei reprezintă valoarea bunurilor valorificate de Agenţie în cursul anului curent, se mai arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.