Daca vrei sa iti achizitionezi primul autoturism sau daca vrei sa il inlocuiesti pe cel pe care deja il rulezi de multi ani de zile, atunci trebuie sa stii ca o varianta foarte la moda si extrem de fiabila o reprezinta autoturismele pe transmisie automata. Aceste autoturisme pe cutie automata de viteze ofera soferilor o gama diversificata de avantaje, fapt pentru care sunt tot mai cautate si tot mai apreciate in randul acelora care doresc sa investeasca intr-un autoturism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Descopera avantajele cutiilor automate de viteze

In continuare vom descoperi care sunt principalele avantaje la care puncteaza autoturismele avand transmisie automata a cutiei de viteze. Primul avantaj consta in absenta pedalei de ambreiaj, fapt ce face din condusul unui autoturism pe cutie automata sa fie unul mai relaxat si mai facil pentru sofer.

Un al doilea avantaj consta in fiabilitatea ridicata a sistemelor folosite pentru cutiile automate. De aici rezulta faptul ca serviciile pentru reparatii cutii automate Bucuresti nu vor fi necesare sau vor fi necesare mult mai rar decat in cazul cutiilor manuale de viteze. Un alt avantaj semnificativ al cutiilor automate de viteze il reprezinta consumul foarte redus de combustibil, consum care variaza semnificativ in functie de tipul de cutie automata care este pe autoturismul respectiv.

Usurinta cu care orice sofer pleaca de pe loc este cu certitudine un alt avantaj important de punctat atunci cand discutam despre cutiile automate. Indiferent de cat de mare este inclinarea pantei, plecarea din rampa va fi mult mai facila comparativ cu autoturismele pe cutie manuala. Din acest motiv foarte multi soferi incepatori iubesc sa inceapa sa conduca direct la volanul unui autoturism pe transmisie automata de viteze.

Existenta unor sisteme precum Adaptive Cruise Control inseamna posibilitatea de a functiona la o norma intreaga deoarece autoturismul trebuie sa fie oprit in mod autonom pana la viteza de 0 km/h. Aici situatia contrasteaza puternic cu cea in cazul unei cutii automate, situatie in care sistemul este limitat in a frana pana la viteza de 5-20 km/h.

Care ar fi eventualele dezavantaje ale cutiilor automate de viteze?

Exista si cateva aspecte care ar putea fi considerate ca fiind minusuri pentru cutiile automate de viteze. Una dintre acstea ar fi intretinerea cutiilor automate, intretinere care poate fi semnificativ mai costisitoare datorita costurilor pentru schimbul de lichid de transmisie si a diverselor elemente care pot ceda in timp. Un alt minus poate fi necesitatea de a inlocui placutele de frana mai des.

Necesitatea ingrijirii mai atente a cutiilor automate de viteze este un alt aspect care poate fi punctat drept un dezavantaj. Orice verificare sau reparatie trebuie sa fie efectuata intr-un service auto specializat in reparatii cutii automate Bucuresti. Este cea mai sigura si la indemana metoda pentru a prelungi durata de viata si pentru a te asigura de faptul ca nu trebuie sa inlocuiesti cutia automata de viteze cu una noua.

Pune in balanta avantajele si dezavantajele cutiilor automate de viteze si fa alegerea potrivita in ceea ce priveste tipul de transmisie pentru autoturismul pe care il achizitionezi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.