Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ia în calcul plafonarea preţurilor la poliţele RCA pentru o perioadă determinată, variantele fiind analizate de către specialşiti. Decizia s-ar aplica atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Potrivit unui raport ASF, în luna februarie 2023, tarifele de referinţă la poliţele RCA au fost cuprinse între 1.210 lei şi 1.646 de lei.

Creşterea a fost cuprinsă între 183 şi 211 lei faţă de luna august a anului trecut, în procente majorarea fiind cuprinsă între 13,8% şi 17,8%. Creşterea medie s-a situat la 16,28%.

ASF precizează că sunt avute în vedere calcule pentru motorizări de până în 2000 cmc inclusiv.

”Menţionăm că la categoriile luate în calcul se încadrează peste 90% din automobilele (doar automobile nu toate vehiculele) asigurate RCA şi înregistrate pe persoană fizică. Tarifele de referinţă nu reprezintă preţuri de vânzare”, a precizat ASF.

ŞTIRE INIŢIALĂ: “Avem la categoriile la care se încadrează peste 90% din automobilele asigurate RCA o creştere medie de circa 16 procente. Cu toate acestea, sau mai ales în acest context, confirm, în vederea protecţiei consumatorilor, Autoritatea de Supraveghere Financiară ia în calcul plafonarea tarifelor la RCA pentru o perioadă determinată de timp, vom vedea exact care este soluţia concretă. (…) Analizăm toate datele necesare unei astfel de decizii”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, la Digi 24.

Acesta a precizat că decizia se va aplica atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.