Un procent covârşitor dintre angajaţii din Sănătăte şi Asistenţă Socială care au participat la un sondaj de opinie cer reanalizarea coeficienţilor de ierarhizare salarială, dar şi un raport corect, echitabil între salarii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Angajaţii din Sănătate şi Asistenţă Socială cer reanalizarea coeficienţilor de ierarhizare salarială pentru funcţiile bugetare din Sănătate şi din Asistenţă socială”, a transmis, luni, Federaţia Sanitas.

Sursa citată precizează că  83,59% dintre respondenţii la sondajul online realizat consideră absolut necesară această reevaluare a coeficienţilor de ierarhizare salarială, ”ceea ce demonstrează gradul ridicat de nemulţumire în rândul angajaţilor faţă de conţinutul, dar şi de modul în care a fost aplicată Legea – cadru 153/2017”.

De asemenea, sindicaliştii cer un raport corect, echitabil între salariul asistentului medical şi cel al medicului, dar şi un raport corect, echitabil, între salariul infirmierei şi cel al asistentului medical.

”Mai mult de jumătate dintre respondenţi consideră că raportul actual dintre salariul de bază brut al asistentului medical şi cel al medicului (de 1 la 3) ESTE INCORECT. Aceeaşi opinie este exprimată şi în ceea ce priveşte raportul actual existent între salariul de bază brut al asistentului medical şi cel al infirmierei”, a mai transmis Sanitas.

Sindicaliştii precizează că 43,44% dintre respondenţi consideră că raportul dintre salariul de bază brut al asistentului medical şi al medicului ar trebui să fie de 1 la 2, în timp ce alţi 10,76% consideră că raportul al trebui să fie 1 la 3, evident cu respectarea unor criterii precum nivelul de pregătire al asistentului, vechimea în muncă, gradul, nivelul de responsabilitate etc.

”42,5% dintre respondenţi consideră corectă poziţionarea salariului infirmierei la jumătatea celui obţinut de asistentul medical. Alţi 15,14% consideră că raportul optim este de 1 la 3. În studiul Sanitas s-a luat în considerare salariul de bază al asistentului medical ca element de raportare, având în vedere că acesta se află, în prezent, aproximativ la jumătatea grilei de salarizare care se aplică în sistemul public de sănătate şi de asistenţă socială”, a mai transmis Sanitas.

Federaţia a realizat, în perioada 18 – 26 februarie, un sondaj online pe un eşantion reprezentativ de 8.662 respondenţi, angajaţi din sectoarele de activitate Sănătate şi Asistenţă socială.

”Reprezentanţii SANITAS pun aceste rezultate pe masa decidenţilor, la negocierile care se desfăşoară în prezent privind noua lege a salarizării bugetare”, au precizat sindicaliştii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.