Raed Arafat declară că nu este de acord cu afirmaţiile celor care susţin că „sistemul de intervenţie nu a fost ok” în urma incendiului de la clubul Colectiv. El spune că de la acel moment s-au luat măsuri pentru îmbunătăţirea procedurilor privind intervenţiile

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, într-un interviu la Europa Liberă, dacă în situaţia unui nou dezastru precum cel din clubul Colectiv sistemele de intervenţie şi tratare ar face faţă mai bine decât în 2015, Raed Arafat a răspuns că nu se pronunţă asupra activităţii spitalelor, dar precizează că şi la acel moment intervenţia în caz de urgenţă s-a desfăşurat corect.
„Nu mă pronunţ pe ce este în spitale, eu, pe sistemele de intervenţie, şi atunci erau bine, şi acum sunt mai bine. Eu nu sunt de acord cu ce s-a zis atunci că sistemul de intervenţie nu a fost ok. Şi acolo au fost foarte multe discuţii, pe care noi le-a clarificat de mai multe ori, faptul că au ieşit filmuleţe trase de la o singură direcţie, sau alte chestii, astea nu le mai discutăm. Am făcut multe altfel (de atunci – n.r.) pentru că una din problemele de atunci a fost partea de dispecerizare şi coordonare, care era în două locuri separate – ISU într-un loc, Ambulanţa într-un loc, asuma amândoi sunt într-un singur dispecerat integrat, s-au făcut foarte multe chestii de îmbunătăţire a procedurilor”, a afirmat Arafat.
El susţine că „nu ai cum să spui că sistemul nu a absorbit şocul în primă fază”.
Arafat mai spune că nicio ţară europeană nu ar putea primi, nici acum, în condiţii bune, 200 de pacienţi arşi şi că toate s-ar baza pe sprijinul altor state.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.