Asociaţia Coolturală Nouă ne Pasă!, prin programul Interesting Times Bureau, în parteneriat cu platforma de călătorii Epic Visits, anunţă lansarea DiWine Experiences, un concept unic de evenimente având în centrul atenţiei vinul, ca liant între artă, istorie şi gastronomie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curiozitatea, armonia, atenţia, muzicalitatea, culoarea, echilibrul sau pasiunea sunt ingredientele celor douăsprezece evenimente din cadrul Festivalului DiWine Experiences. Experienţele sunt create ca o îmbinare între partea cultural - istorică şi cea de degustare şi sunt găzduite de locuri precum Muzeul Naţional de Istorie a României, Palatul Noblesse, Casa Memorială Ţipoia sau Pivniţele Rhein Azuga.

DiWine Experiences este un concept unic de experienţe culturale. Acesta a apărut ca o nevoie firească de a oferi publicului român experienţe inedite şi diverse. Prima ediţie este o călătorie în timp şi spaţiu prin activarea tuturor simţurilor dar şi a curiozităţii.  Fiecare experienţă poate fi organizată şi la cerere pentru colegi/prieteni sau poate fi oferită sub forma unui cadou inedit prin achiziţionarea unui card cadou.- Anita Sterea - preşedinte Asociaţia Coolturală Nouă ne pasă!

Vinul şi gastronomia ocupă un loc special pentru noi şi ne propunem să dezvoltăm enoturismul din România la acelaşi nivel precum în Franţa, Italia sau Spania, pentru pasionaţi. Experienţa uneia dintre cele mai prestigioase şcoli de somelieri din Italia- FIS, mi-a demonstrat că avem toate elementele pentru a fi în topul producătorilor de vin, aşadar de ce nu şi în enoturism. Mă bucur că putem fi partenerii unui proiect unic în România în care pasiunea pentru vin se îmbină atât de natural cu pasiunea pentru artă, cultură şi istorie. Roxana Licara - curator experienţe enoturism Epic Visits.

Explorarea vinului antic în cadrul unui eveniment aparte la Muzeul Naţional de Istorie a României, duetul savuros dintre vin şi ciocolată dirijat de Maria Bizgan (Master Chocolatier premiat la International Chocolate Awards Bruxelles ediţia 2022), sau recitalul susţinut de artiştii Monica Calofir, Andreea Bucur, Andrei Ştefan Racu  şi Octavian Ene şi însoţit de o degustare de vinuri florale sunt câteva dintre atracţiile acestei ediţii.

Festivalul a debutat sâmbătă, 4 februarie, cu evenimentul Povestea Vinului Antic - De la legendă la istorie, organizat la MNIR. Evenimentul a cuprins, printre altele, o prezentare interactivă susţinută de un specialist în istorie şi arheologie despre vinul antic, o vizită ghidată în cadrul expoziţiei "Dacia, ultima frontieră a romanităţii" - unică prin numărul mare de exponate aduse la Bucureşti din peste 40 de muzee din ţară şi Republica Moldova şi o degustare de mulsum (băutura antică folosită de romani) realizat după reţeta antică originală.

Experienţele pot fi achiziţionate exclusiv pe platforma: https://www.epicvisits.com/th/wine_food

Programul complet al festivalului va fi anunţat până la finalul lunii februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.