Moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, intitulată "România merită mai mult decât hoţi în funcţii publice" a fost respinsă miercuri de Camera Deputaţilor, cu 189 de voturi ”împotrivă”, 90 de voturi "pentru" şi o abţinere. Dezbatere moţiunii simple a avut loc luni, în plenul Camerei Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În şedinţa de vot, deputatul USR Radu Miruţă a declarat că ministrul de Interne ar trebui să plece acasă după acuzaţiile de plagiat. 

”Domnule Bode, la cum v-aţi comportat în legătură cu teza dumneavoastră, este clar că nici acum nu înţelegeţi ce presupune noţiunea de doctorat şi nu înţelegeţi pentru că v-aţi înghesuit, domnule Bode, pe uşa din spate în mediul academic, de unde vă simţiţi străin, v-aţi înghesuit pentru că nu vă puteţi manifesta prin altceva. Când un student este prins că copiază la un examen este dat afară, e picat, dar când un ministru este prins că fură intelectual la teza de doctorat rămâne în continuare ministru, pentru că PSD şi PNL au făcut scut în jurul acelei persoane”, a spus reprezentantul USR. 

Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat luni la dezbaterea moţiunii că nu este surprins de faptul că USR şi Forţa Dreptei au depus din nou moţiune simplă împotriva sa, în condiţiile în care „este evident pentru toată lumea că aveţi idei puţine şi fixe”.

Ministrul PNL i-a catalogat pe aceştia drept nişte „analfabeţi funcţional” care încearcă să îl denigreze şi să îl răstignească „în piaţa publică cu privire la parcursul meu academic şi profesional”. Moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne urmează să fie votată miercuri.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.