UNTOLD UNIVERSE, cel mai mare jucător de pe piaţa de entertainment din estul Europei, a semnat un acord angajant cu Mozaik Investments, prin care compania va intra în acţionariatul grupului UNTOLD cu un pachet minoritar, urmând a furniza capital de creştere pentru dezvoltarea proiectelor UNTOLD în plan regional şi internaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parteneriatul are ca scop extinderea internaţională a grupului de entertainment fondat la Cluj-Napoca în anul 2015, dar şi transformarea brandului UNTOLD într-un brand cu impact global. În prezent, după 8 ani de existenţă, brandul UNTOLD are deja o importantă rezonanţă internaţională în special în rândul publicului tânăr, iubitor de festivaluri şi concerte, festivalul din Cluj-Napoca clasându-se constant în ultimii ani între primele 10 festivaluri din întreaga lume, în cele mai importante topuri mondiale, atât ca preferinţe ale publicului, cât şi ca preferinţe ale artiştilor.

Alături de festivalul din inima Transilvaniei, grupul UNTOLD UNIVERSE organizează cel mai mare festival de pe o plajă din Europa, Neversea, festivalul de iarnă Massif din Poiana Braşov, cel mai apreciat târg de Crăciun din România în 2022, West Side Christmas Market, dar şi plaja NEVERSEA Beach.

Pe lângă principalele direcţii de business canalizate în organizarea de festivaluri, UNTOLD UNIVERSE deţine în grup şi alte companii care furnizează servicii în sfera entertainmentului: agenţia de sponsorship The Sponsorship Agency, agenţia de comunicare Magic Maker Communication şi casa de producţie Magic Maker Media House.

”Sunt convins că prin unirea forţelor cu Mozaik Investments vom reuşi să facem paşi uriaşi în expansiunea globală a brandului nostru principal, UNTOLD, dar şi a altor proiecte din grup care au un potenţial imens, plus dezvoltarea unor concepte noi. Experienţa complementară a partenerilor noştri în scalarea şi accelerarea proiectelor, adunată cu dedicarea şi pasiunea echipei UNTOLD, ne vor ajuta să valorificăm încă din acest an oportunităţile apărute atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional”. - Bogdan Buta, Fondator UNTOLD UNIVERSE

Mozaik Investments este o companie de investiţii fondată în 2019 care urmăreşte să investească în companii cu potenţial ridicat de creştere, oferind capital şi know how în schimbul unei participaţii minoritare. Zona de interes este reprezentată de Europa Centrală şi de Est, cu precădere România, şi este acoperită prin cele două birouri din Bucureşti si Viena.

Printre investiţiile Mozaik în România se numără lanţul de cafenele 5 To Go, compania de food management Flavours / Stradale şi fintech-ul Pago.

,,Suntem foarte încântaţi de parteneriatul cu UNTOLD. Chiar dacă este unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate branduri româneşti la nivel global, investiţia noastră s-a bazat în special pe oamenii din spatele brandului. Considerăm că expertiza şi motivaţia echipei vor fi determinante în expansiunea companiei, atât local, cât şi internaţional.” - Vlad Buşilă, Mozaik Investments

,,Investiţia noastră în UNTOLD se înscrie în strategia Mozaik de a susţine companiile şi antreprenorii de top şi de a participa în crearea de campioni naţionali sau regionali de succes. UNTOLD este deja un succes incredibil şi credem că alături de noi, compania va accelera dezvoltarea locală şi internaţională”. - Dan Fărcăşanu, Mozaik Investments

În prezent, tranzacţia urmează să fie aprobată de către Consiliul Concurenţei România. În realizarea tranzacţiei, UNTOLD UNIVERSE a fost asistat de echipa de avocaţi de la Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii, formată din Dana Blaer, Horia Ispas şi Gabriela Anton. Din partea Mozaik Investments au participat avocaţii Alexandru Birsan şi Andreea Bănică, de la Filip&Company.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.