Un tren care transporta o substanţă chimică a deraiat în nordul Statelor Unite, provocând un incendiu uriaş şi evacuarea a câteva sute de oameni, au declarat oficiali americani şi mass-media sâmbătă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deraierea de vineri seara a acestui tren de 50 de vagoane din East Palestine, Ohio, lângă graniţa cu Pennsylvania, nu a provocat victime.

Mai multe explozii au fost auzite, în timp ce vagoane de tren au continuat să ardă sâmbătă, potrivit presei locale, în ciuda eforturilor pompierilor, încetinite de îngheţarea cisternelor de apă din cauza frigului polar care a lovit în acest weekend această parte a Americii de Nord.

Acest tren transporta clorură de vinil, o substanţă chimică folosită la fabricarea plasticului.

Aproximativ 2.000 de locuitori, aproximativ jumătate din populaţia East Palestine, au primit ordin să-şi evacueze casele. Autorităţile locale au ordonat tuturor locuitorilor pe o rază de 1,6 km de locul dezastrului să părăsească locul.

„Nu putem spune niciodată suficient despre necesitatea de a sta departe de locul” accidentului, a scris primarul din East Palestine într-un mesaj postat pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.