Trupurile neînsufleţite a doi voluntari britanici, ucişi în ianuarie la Soledar, au fost recuperate de Ucraina în cadrul unui schimb de prizonieri cu Rusia, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Voluntarii britanici Chris Parry şi Andrew Bagshaw au fost ucişi în timpul unei misiuni de evacuare umanitară în oraşul Soledar din estul Ucrainei. Parry avea 28 de ani, iar Bagshaw 47 de ani.

BBC subliniază că autorităţile ucrainene nu au oferit dat nicio indicaţie cu privire la momentul în care vor fi predaţi personalului ambasadei britanice pentru a fi transportaţi acasă.

Familiile celor doi bărbaţi anunţaseră că aceştia au plecat în Ucraina pentru a lucra ca voluntari umanitari.

Pe 9 ianuarie, poliţia ucraineană a raportat că îi caută pe Bagshaw şi Parry, precizând că cei doi britanici "au plecat din Kramatorsk spre Soledar", "iar contactul cu ei a fost pierdut".



Andrii Iermak, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, a anunţat, sâmbătă, că 116 soldaţi ucraineni au fost eliberaţi, prin aceştia fiind apărători din Mariupol, partizani din Herson şi lunetişti din Bahmut, precum şi doi membri ai forţelor speciale.

Ministerul rus al Apărării a declarat că 63 de militari au fost returnaţi ca parte a unui „proces complex de mediere”, fiind incluse persoane dintr-o „categorie sensibilă” datorită medierii Emiratelor Arabe Unite, deşi nu a specificat ce au făcut aceşti oameni.

Este al doilea schimb de prizonieri efectuat între cele două ţări până în acest an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.