Preţurile petrolului au scăzut vineri cu peste 2%, într-o sesiune volatilă, după ce datele neaşteptat de puternice privind locurile de muncă din SUA au ridicat îngrijorări cu privire la ratele mai mari ale dobânzilor şi pe măsură ce investitorii au căutat mai multă claritate cu privire la iminentul embargo al UE asupra produselor rafinate ruseşti, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,98 dolari, sau cu 2,4%, la 80,19 dolari pe baril, după ce au crescut în timpul tranzacţiilor la un maxim al sesiunii de 84,20 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 1,97 dolari, sau cu 2,6%, la 73,91 dolari pe baril, crescând anterior la 78,00 dolari pe baril.

Preţul petrolului Brent a înregistrat o scădere de 7,4% în această săptămână, în timp ce WTI a coborât cu 7,1%.

Creşterea numărului locurilor de muncă din SUA a accelerat brusc în ianuarie, pe fondul unei pieţe a muncii rezistente, dar o moderare suplimentară a câştigurilor salariale ar trebui să ofere Rezervei Federale un oarecare confort în lupta împotriva inflaţiei.

”Piaţa nu poate decide dacă ar trebui să fie îngrijorată de o recesiune sau mai îngrijorată că Rezerva Federală este agresivă cu ratele dobânzilor”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.