Paul Anghel, şeful Direcţiei Generale Control şi Supraveghere Piaţa şi Armonizare Europeană a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), întreabă consumatorii, într-o postare pe Facebook, dacă produsele care conţin proteine obţinute din greieri, larve ale gândacului de făină, vierme de galben de făină şi lăcuste , aprobate de Comisia Europeană, ar trebui etichetate în mod clar şi vândute doar pe rafturi special alocate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paul Anghel s-a referit, într-o postare pe Facebook, la informarea corectă şi completă privind utilizarea în produsele alimentare a unor ingrediente aprobate de Comisia Europeană ca surse de proteine provenite din: Acheta domesticus – greierele de casă, Alphitobitus diaperinus – larvele gândacului de făină, Tenebrio molitor – viermele galben de făină şi Locusta migratoria – lăcusta migratoare.

El i-a întrebat pe consumatori dacă sunt de părere că produsele alimentare care conţin ca ingrediente proteine de tip ”novel food” din aceste ar trebuie să fie etichetate în mod clar şi comercializate numai pe rafturile alocate în acest scop.

”Consumatorii ar trebuie să fie în măsură să «distingă şi să diferenţieze» produsele care conţin proteine din insecte aprobate de Comisia europeana ca «Novel food» conform noilor reguli?”, a adăugat Paul Anghel.

În Ungaria, Ministerul Agriculturii va modifica regulamentul de etichetare a alimentelor, pentru o informare corectă a cumpărătorilor, astfel încât produsele care conţin proteine din insecte să poată fi distinse şi separate pe rafturile magazinelor, a anunţat ministrul ungar al agriculturii, István Nagy, miercuri, printr-un comunicat, citat de MTI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.