Fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi specialist în infrastructură de la USR, Horaţiu Cosma a precizat că vineri s-a surpat DN1 Ploieşti - Braşov şi a început demolarea autostrăzii A10 Sebeş - Turda. El acuză că „de 15 luni, Sorin Grindeanu nu a mişcat un deget pentru Autostrada Ploieşti - Braşov care să rezolve odată pentru totdeauna problema traficului de pe DN1”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Meşterul Manole Grindeanu la Ministerul Transporturilor: astăzi s-a surpat DN1 Ploieşti - Braşov şi a început demolarea autostrăzii A10 Sebeş - Turda. O porţiune a DN1 Ploieşti - Braşov s-a surpat în apropierea localităţii Breaza. O bandă de circulaţie a fost închisă şi se poate ajunge chiar la închiderea completă a circulaţiei în cazul în care surparea se extinde. De 15 luni Sorin Grindeanu nu a mişcat un deget pentru Autostrada Ploieşti - Braşov care să rezolve odată pentru totdeauna problema traficului de pe DN1. Nu a fost în stare să aprobe traseul autostrăzii, să dea drumul la studiile de teren, proiectare, avize sau acord de mediu. Proiectul e îngropat în sertarul lui Grindeanu, în timp ce şoferii stau blocaţi pe un DN1 prăbuşit”, a scris Horaţiu Cosma, vineri pe Facebook.
 
El a adăugat că tot vineri a început demolarea pe Autostrada Sebeş - Turda, tronsonul 1 Sebeş-Alba Iulia care a fost inaugurat în decembrie 2020 de către Lucian Bode. Cosma mai precizează că lucrările realizate acolo nu au respectat rigorile tehnice legale, deoarece a fost turnat asfaltul zi şi noapte, pe ploaie sau chir temperaturi apropiate de îngheţ.
 
„Şi tot azi a început demolarea pe Autostrada Sebeş - Turda. Tronsonul 1 Sebeş - Alba Iulia a fost inaugurat de Lucian Bode în decembrie 2020, cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare. Cei care au urmărit desfăşurarea lucrărilor în acea toamnă îşi aduc aminte că s-a asfaltat zi şi noapte, pe ploaie, la temperaturi apropiate de îngheţ, fără niciun respect faţă de rigorile tehnice legale. Singurul criteriu luat în seamă a fost mulţumirea politicienilor din PNL. Au trecut de atunci 2 ani şi consecinţele rabatului de la calitate se observă cu ochiul liber: autostrada a început să o ia la vale, asfaltul să crape, trambulinele şi gropile sunt la tot pasul, iar şoferii nu se simt in siguranţă pe acest tronson mediocru. Sorin Grindeanu bate toate recordurile negative pe marile proiecte de infrastructură şi păstoreşte nepăsător acest veritabil Minister al Rezilierilor şi Demolărilor”, a completat Horaţiu Cosma.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.