Gary Glitter, fost star pop britanic, condamnat în 2015 la 16 ani de închisoare pentru agresiune sexuală împotriva a trei minori, a fost eliberat vineri din închisoare, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul cântăreţ în vârstă de 79 de ani, al cărui nume real este Paul Gadd, a fost condamnat în 2015 pentru tentativă de viol, patru atentate la pudoare şi relaţie sexuală cu o minoră. El a fost eliberat vineri, 3 februarie, din închisoarea Portland din Dorset (sudul Angliei), după opt ani de închisoare, potrivit agenţiei de presă britanică AP.

Cântăreţul era în plină glorie când a abordat aceşti minori. Fostul star „glam rock”, care a fost catalogat de poliţie drept „prădător sexual recidivist”, a agresat două fete tinere, de 12 şi 13 ani, ademenindu-le în dressingul său şi izolându-le de mamele lor.

Cea mai tânără dintre victime avea sub 10 ani când a încercat să o violeze, în 1975. Glitter a fost arestat pe 28 octombrie 2012 la Londra, în contextul în care scandalurile de pedofilie care implicau vechile glorii ale showbiz-ului în Marea Britanie se înmulţeau. 

El fusese deja arestat în 1997 şi condamnat la patru luni de închisoare a fost arestat pentru că deţinea în computerul personal materiale pornografice cu minori. Fugind de presă, s-a refugiat în Cambodgia de unde a fost expulzat în 2002, sub acuzaţia de pedofilie.

El a fost apoi condamnat în 2006 la trei ani de închisoare în Vietnam pentru acte obscene asupra a doi minori. După ce a ispăşit o pedeapsă de doi ani şi nouă luni, s-a întors în Marea Britanie în 2008. Gary Glitter a avut perioada de glorie în anii 1970, în special cu „I'm the Leader of the Gang (I am)”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.