Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a afirmat că ieşirea Elcen S.A. din insolvenţă va duce la o situaţia financiară ce va permite „Elcen şi Termoenergetica să atragă fondurile europene pentru producţia şi transportul energiei termice”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Sunt bucuros că Elcen a ieşit, în sfârşit, din insolvenţă. O situaţie financiară stabilă va permite Elcen şi Termoenergetica să atragă fondurile europene pentru producţia şi transportul energiei termice. Voi face totul în continuare pentru ca să existe banii necesari pentru termoficare. Marile lucrări necesare se fac cu bani, nu cu populisme”, a scris Nicuşor Dan, vineri pe Facebook. 
 
Electrocentrale Bucureşti SA (Elcen), principalul furnizor de agent termic pentru sistemul de alimentare centralizată cu energie termică din Bucureşti, a anunţat că, joi, Tribunalul Bucureşti a decis închiderea procedurii de insolvenţă în cazul companiei şi reintroducerea acesteia în circuitul economic.
 
„ELCEN a acoperit în totalitate creanţele datorate. Închiderea procedurii de reorganizare judiciară şi, implicit, a procedurii de insolvenţă prevede stingerea tuturor obligaţiilor de plată asumate prin planul de reorganizare şi a creanţelor curente scadente. Drept urmare, Tribunalul Bucureşti a decis astăzi, 02 februarie 2023, reintroducerea ELCEN în circuitul economic”, a transmis compania, într-un comunicat de presă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.