Deputatul Gabriela Horga (PNL) afirmă că, prin propunerea de introducere a unui impozit de 1% din cifra de afaceri pentru marile companii, PSD loveşte de fapt şi în multe firme cu capital românesc, iar aplicarea acestei măsuri ar însemna creşterea preţurilor ”pentru orice companie care transferă taxa pe cifra de afaceri în preţ”. ”Da, companiile vor plăti această a PSD, dar cetăţenii o vor suporta efectiv! PNL nu este de acord cu această aberaţie fiscală”, subliniază Horga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce nu spune PSD este că prin introducerea unui impozit de 1% din cifra de afaceri pentru marile companii, partidul condus de Marcel Ciolacu loveşte de fapt şi în multe firme cu capital românesc – Altex, Dedeman, EMag, Albalact, RCS-RDS, etc. - sau în firme cu capital mixt. Cu toate acestea, în comunicarea publică, liderii PSD încearcă să lase impresia că se luptă cu firmele străine. Pentru că aşa au ei impresia că mai obţin puncte electorale. Mai mult, în mod incorect, cei de la PSD pun această taxă pe acelaşi plan cu taxa de solidaritate introdusă de Uniunea Europeană pentru companiile energetice. Fake news! Taxa UE de solidaritate se referă la profiturile extraordinare obţinute de companiile energetice în această perioadă de criză, profituri obţinute într-un context neobişnuit. Aceasta este o măsură care are un scop bine definit: să ajute gospodăriile şi companiile europene să facă faţă facturilor uriaşe la energie”, a afirmat Maria Gabriela Horga, joi seară, într-o postare pe Facebook.

Ea a subliniat că PNL susţine aplicarea directivei UE şi că mai mulţi liberali i-au cerut ministrului PSD al Finanţelor, Adrian Câciu, ”să se asigure că realizează acest lucru în mod corect şi se va aplica tuturor companiilor care au obţinut profituri extraordinare într-o perioadă de criză”.

Deputatul PNL a afirmat că actul normativ redactat de Ministerul Finanţelor a generat controverse şi probleme, din cauză că nu se va aplica tocmai unei companii energetice cu capital străin.

”PSD, de fapt, propune acum o altă taxă, o taxă de 1% pentru toate companiile cu capital românesc sau străin care au o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro. Acestea activează în domenii de activitate precum industria alimentară, industria de maşini şi echipamente, retail sau telecomunicaţii. Vorbim de produse de bază, iar aplicarea taxei de 1% ar însemna creşterea preţurilor pentru orice companie care transferă taxa pe cifra de afaceri în preţ. Da, companiile vor plăti această a PSD, dar CETĂŢENII O VOR SUPORTA efectiv! PNL NU ESTE DE ACORD CU ACEASTĂ ABERAŢIE FISCALĂ!”, a arătat Horga.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.