JTI este Top Employer (Angajator de Top) pentru al zecelea an la rând, situându-se pe locul al doilea între cele 31 de companii certificate în România. Institutul Top Employers a evaluat circa 20 de aspecte, cum ar fi strategia de resurse umane, leadership, mediul de lucru, digitalizarea proceselor, integrarea noilor colegi, atragerea talentelor, politicile de dezvoltare şi training, starea de bine a angajaţilor (well-being), beneficiile şi recunoaşterea meritelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexander Pitchka, General Manager JTI Romania, Moldova şi Bulgaria: ”În 2023, JTI aniversează 30 ani în România. Este un moment bun să reflectăm cât de departe am ajuns şi să mergem înainte cu încredere! Am construit aici o afacere de succes şi o organizaţie extraordinară, datorită muncii dedicate a angajaţilor. Acest premiu este încă o dovadă că această companie face ceea ce trebuie pentru oamenii săi şi îi apreciază la adevărata valoare. Certificarea reprezintă, de asemenea, angajamentul nostru pentru viitor faţă de cei peste 1.300 de angajaţi, societate şi statul român. Ne dorim să continuăm să investim în dezvoltarea oamenilor, să ne implicăm în viaţa comunităţii şi să sprijinim autorităţile în acţiunile de combatere a contrabandei. Suntem aici ca să rămânem şi să creştem pe termen lung”.

”JTI este una dintre primele multinaţionale care au început să producă local în România, în 1994. De atunci, am continuat să investim în fabrică, să modernizăm echipamentele şi să creştem capacitatea de producţie. Suntem în curs de a finaliza un program de investiţii de 60 de milioane de euro, anunţat în 2021, în urma căruia fabrica deţine un rol major în aprovizionarea pieţelor din Uniunea Europeană cu produse JTI. Circa 75% din produsele fabricate în Bucureşti sunt exportate, datorită calităţii şi standardelor înalte de lucru. Toate acestea înseamnă efort, muncă susţinută şi dedicare. Membrii echipei din România pot fi mândri de realizările lor, sunt Angajaţi de Top care lucrează pentru un Angajator de Top”, a adăugat Jamie Dunlop, Factory Lead, JTI Romania.

“Această certificare reprezintă o recunoaştere pe termen lung a condiţiilor excelente de muncă şi a celor mai bune practici în resurse umane. Dacă oamenii noştri îşi valorifică întregul potential şi pot fi ei înşişi în cadrul organizaţiei, compania va reuşi să-şi depăşească obiectivele de afaceri. Avem o cultură organizaţională extraordinară, la care contribuie zi de zi fiecare angajat. Vom continua să îmbunătăţim procesele şi să le adaptăm dinamicii pieţei muncii, pentru că vrem să consolidăm acest statut de Angajator de Top, pentru echipa actuală, ca şi pentru viitorii colegi. Ne dorim  oameni pasionaţi, cu spirit de echipă şi mintea deschisă. Oameni care vor să ştie cine sunt cu adevărat şi ce le place să facă”, a spus Vaida Vegelyte-Carvalho, People & Culture Director JTI Romania, Moldova şi Bulgaria.

În plus, la finalul anului trecut, JTI România a fost certificată pentru prima dată Global Equality Standard (GES-Standardul global privind egalitatea), după o evaluare realizată de Ernst & Yang (EY).  EY’s GES este singura certificare Diversity & Inclusion (D&I- diversitate şi incluziune) care analizează oportunităţile egale la scară globală, evaluând inclusiv Equal Pay (plata egală), care confirmă că JTI România aplică aceleaşi beneficii pentru competenţe similare, indiferent de gen.

La nivel global, JTI a fost recunoscută între primii 15 Angajatori de Top (Top Employers). Compania este certificată Top Employer în 62 ţări.

JTI este una dintre primele multinaţionale stabilite local şi a investit până în prezent în România peste 250 milioane euro.

JTI şi-a început activitatea în România în 1993 (ca R.J. Reynolds) şi de atunci se implică activ în comunitate: compania este partener al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), al "Turneelor de poveste" - serie de turnee muzicale în oraşele mici, al Festivalului SoNoRo, al proiectelor CoolSound şi Aplauze pentru poet, precum şi sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. JTI a fost premiată de Ministerul de Externe din Japonia pentru promovarea culturii nipone în România. JTI sprijină Grădina Japoneză din Herăstrău, Căsuţa de Ceai din Muzeul Naţional de Artă şi Centrul de Studii Româno-Japoneze din cadrul Universităţii Româno-Americane. „Întâlnirile JTI”, eveniment lansat în anul 2000, a devenit un brand cultural naţional în dansul contemporan. Compania susţine, din anul 2000, Bursele JTI pentru Jurnalişti, fiind de asemenea partener al Internship 2.0. Din 1998, se desfăşoară programul Seniorii JTI, prin care 45 de vârstnici din Sectorul 2 primesc zilnic alimente şi medicamente, iar de-a lungul anilor compania a colaborat şi colaborează cu Samusocial, Ateliere fără frontiere, ARC, SoSiSeSa şi alte organizaţii neguvernamentale, sprijinind proiecte sociale prin care sunt susţinute persoane din categorii defavorizate în diverse zone ale ţării.

JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun şi produse pentru vapat, cu operaţiuni în peste 130 de ţări. Cu sediul la Geneva, Elveţia, JTI are peste 48.000 de angajaţi, fiind membră a grupului Japan Tobacco. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.jti.com.

Institutul Top Employers este o autoritate globală care certifică excelenţa condiţiilor de muncă pe care angajatorii le asigură oamenilor. Înfiinţat cu peste 30 de ani în urmă, Institutul Top Employers a certificat 2 053 de organizaţii din 121 de ţări şi regiuni, totalizând peste 9,5 milioane de angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.