Asociaţia Pro Infrastructură cere, marţi, CNAIR implementarea standard a unor măsuri de siguranţă pe toate autostrăzile, astfel încât pietonii care încearcă să se ferească de maşinile care vin cu viteză să fie în siguranţă. Solicitarea vine după ce, în judeţul Sibiu, şoferul unui microbuz implicat într-un accident rutier a sărit după parapetul median pentru a se salva, fără să ştie că este pe un pod. A căzut în gol de la înălţime şi a murit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Al doilea mort prin cădere în gol de pe pod! CNAIR, deşteptarea”, scrie, marţi, Asociaţia Pro Infrastructură, pe Facebook.

Solicitarea vine după ce, duminică seara, pe Autostrada A1 Sibiu-Boiţa, un şofer oprit pe un viaduct din cauza unui accident în lanţ a sărit peste parapet ca să evite a fi lovit, neştiind că dedesubt este un hău.

”Este al doilea accident de acest tip după cel de pe Autostrada A3 Turda-Gilău din 2018. În condiţiile în care numărul de victime pe autostradă este foarte mic, este prea mult să avem două decese cauzate doar de o simplă proiectare deficitară”, au mai scris reprezentanţii asociaţiei.

Potrivit acestora, soluţia salvatoare este simplă şi este implementată deja de CNAIR la unele poduri.

Este vorba despre un grilaj ("grătar") care împiedică astfel de căderi instalat între sensuri, cum există pe Autostrada A3 lângă Târgu Mureş.

”Cerem responsabililor din Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere să includă aceste elemente de protecţie la toate structurile drept cerinţă STANDARD OBLIGATORIE în proiectare şi execuţie şi să ia toate măsurile de avertizare necesare aşa încât şoferii să realizeze că dincolo de parapet nu vor călca pe sol, chiar dacă dincolo se vede o bandă de circulaţie”, a mai transmis asociaţia.

Duminică seară, pe A1, în judeţul Sibiu, şase vehicule au fost implicate într-un accident. Evenimentul s-a produs în condiţii de ploaie îngheţată.

Şoferul unui microbuz implicat în eveniment a încercat să evite o maşină care venea cu viteză către el şi a sărit peste parapet, neştiind că se află pe un pod. Bărbatul de 48 de ani a căzut în gol şi a murit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.