Mai multe nereguli au fost găsite de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) la un cămin pentru vârstnici din Bucureşti, printre care produse expirate, mizerie, vitrine frigorifice cu praf şi rugină. În urma acestor deficienţe, blocul alimentar a fost închis temporar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ANPC a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că a fost făcută o acţiune de control la căminul pentru vârstnici administrat de SC Residence Ganesh SRL.

Echipele de control au descoperit mai multe abateri, printre care: modificarea stării termice a produselor; folosirea unor produse alimentare cu data limită de consum/data durabilităţii minimale depăşită;  folosirea unor preparate fără elemente de identificare-caracterizare folosirea unor vitrine frigorifice, pentru depozitarea produselor şi preparatelor, insalubre, cu praf în exces, rugină şi chedere pline de mucegai; folosirea unor spaţii neigienizate pentru prepararea produselor alimentare – bloc alimentar neconform.

Comisarii ANPC au mai descoperit: utilizarea unor lenjerii de pat şi saltele neconforme, neigienizate, cu pete; utilizarea unor saltele deteriorate, rupte; lipsa cearşafurilor sau a feţelor de perne; spaţii de cazare nerenovate, cu pereţi murdari, cu lovituri;  folosirea unor cadre de paturi cu rugină.

În urma neregulilor constatate, unitatea a fost amendată cu 20.000 de lei, au fost oprite definitiv de la comercializare 240 de kilograme de produse alimentare şi a fost închis temporar blocul alimentar, până la remedierea deficienţelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.