Căutări aveau loc sâmbătă în statul Australia de Vest, în vederea găsirii cât mai rapide a unei capsule radioactive minuscule, pierdută la mijlocul lui ianuarie în timp ce era transportată de la o mină, care poate provoca arsuri sau stări de rău în cazul unei manipulări, avertizează autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această capsulă de argint - de opt pe şase milimetri - care este folosită în operaţiuni miniere este de negăsit de la jumătatea lui ianuarie, au anunţat serviciile de urgenţă.

Ea conţine o substanţă radioactivă - cesiu 137 -, precizează Ministerul Sănătăţii din Australia de vest.

Capsula ar fi căzut dintr-un camion, în timp ce era transportată către un loc de depozitare.

Autorităţile sanitare avertizează ca acest obiect să nu fie manipulat, deoarece ar putea produce arsuri sau stări de rău.

Serviciile de salvare precizează că obiectul a fost pierdut între oraşul izolat Newman şi periferia din nordul Perth - o distanţă de aproximativ 1.400 de kilometri.

”Ne îngrijorează să nu fie luată de cineva care nu ştie despre ce este vorba”, declară însărcinatul cu serivciile medicale în Australia de Vest, dr. Andrew Robertson.

Un purtător de cuvânt al pompierilor a precizat că această capsulă este căutată cu prioritate în zone locuite şi că aceste căutări ar putea să dureze săptămâni de zile.

Autorităţile au fost alertate după ce întreprinderea însărcinată cu capsula şi-a dat seama că aceasta a dispărut, a anunţat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.