Adolescentul de 16 ani lovit de tren la Vatra Dornei, căruia i-a fost replantată gamba stângă, a fost supus unor noi intervenţii pentru reconstrucţie funcţională, acoperire parţială a defectelor cutanate şi toaletă chirurgicală, întreaga procedură durând 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”24 de ore si 15 minute a durat operaţia prin care s-a reluat toaleta chirurgicală a membrului replantat şi s-a efectuat reconstrucţia funcţională a lojei musculare posterioare a gambei printr-un transfer musculotendinos inervat motor, neurotizarea lojei musculare externe, acoperirea (parţială) a defectelor cutanate cu un lambou fasciocutanat inervat senzitiv. Ambele transferuri de ţesuturi s-au efectuat prin tehnici microchirurgicale”, a declarat pentru News.ro medicul Sidonia Susanu, medic primar de chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă şi coordonatorul secţiei de chirurgie plastică de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.
Medicul a precizat că intervenţia a început sâmbătă la ora 10 şi s-a încheiat duminică la 10.15, iar în sala de operaţie s-au aflat cinci chirurgi plasticieni, un ortoped si doi anestezişti.
”Imediat postoperator, copilul a fost detubat, starea lui generală este foarte bună”, a precizat Sidonia Susanu.
 
Băiatul în vârstă de 16 ani a fost supus în 18 ianuarie unei intervenţii chirugicale, medicii de la spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi reuşind să-i replanteze gamba stângă.
Atunci intervenţia a durat aproximativ 13 ore, fiind realizată de o echipă formată din mai mulţi medici, printre care specialişti în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, chirugie pediatrică, dar şi de la Terapie Intensivă.
Medicul Tamara Roşu, purtător de cuvânt al spitalului de copii Sfânta Maria din Iaşi, a declarat atunci că adolescentul se află internat în secţia ATI din cadrul spitalului, ea precizând că este vorba despre ”un politraumatism cu indice de severitate lezional mare”.
Adolescentul a fost adus în 17 ianuarie cu elicopterul SMURD la spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi, după ce a fost lovit de tren în apropierea gării din Vatra Dornei şi i-a fost amputat un picior.
Potrivit unor martori, tânărul nu ar fi fost atent, el având căşti pe urechi, şi a fost surprins de tren în apropierea gării din localitatea suceveană Vatra Dornei. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.