Germania trebuie să-şi reducă treptat dependenţa de China, deoarece decuplarea de piaţa chineză ar costa locuri de muncă în cea mai mare economie a Europei, a declarat duminică ministrul de Finanţe Christian Lindner, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Germania lucrează la o nouă strategie pentru China, care are o viziune mai sobră asupra relaţiilor şi urmăreşte să reducă dependenţa de superputerea economică a Asiei, care este partenerul comercial de top al ţării din 2016.

”Decuplarea economiei noastre de piaţa chineză nu ar fi în interesul locurilor de muncă în Germania”, a spus Lindner, citat de ziarul Welt am Sonntag.

El a spus că, treptat, alte regiuni şi pieţe ale lumii vor trebui să devină mai importante pentru afacerile germane în următorii ani şi decenii, a relatat Welt.

”Condiţiile politice trebuie îmbunătăţite pentru aceasta”, a spus Lindner.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.