Gimnasta Amalia Puflea, care şi-a acuzat antrenorii de la lotul naţional că i-au adus jigniri şi au forţat-o să se antreneze accidentată, urmează să fie legitimată şi la Dinamo Bucureşti, printr-un protocol de colaborare cu CSŞ Bârlad. Ea va începe pregătirea duminică, în Sala Dinamo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut sâmbătă, de CS Dinamo Bucureşti.

”Bine ai venit, Ama! După o perioadă lungă de discuţii şi tatonări, suntem în măsură să venim cu o veste mare: Amalia Puflea, cea mai valoroasă gimnastă junioară a României, se va pregăti începând de mâine la Clubul Sportiv Dinamo. CS Dinamo şi CSŞ Bârlad au ajuns la un acord pentru semnarea unui protocol de colaborare în privinţa Amaliei Puflea, astfel încât valoroasa sportivă să revină cât mai repede în circuitul marii performanţe. Multipla medaliată europeană la junioare se va pregăti la Bucureşti, în Sala Dinamo, cu aprobarea scrisă a tatălui ei, cel care îi deţine tutela”, a transmis Dinamo Bucureşti.

Potrivit anunţului clubului dinamovist, ar urma ca un protocol să fie parafat şi trimis la federaţie pentru validarea dublei legitimări. ”Amalia va concura de acum înainte pentru CSŞ Bârlad şi CS Dinamo Bucureşti. Până la perfectarea actelor, Ama va intra deja în sala de antrenament, pentru a reveni cât mai repede la forma sportivă de anul trecut”.

Născută pe 22 februarie 2007 şi formată la CSŞ Bârlad, Amalia Puflea a cucerit, în 2022, patru medalii la la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Banska Bystrica (3 de aur şi un argint) şi la trei medalii la Campionatele Europene (un aur, un argint şi un bronz).

În septembrie 2022, sportiva şi părinţii ei a adus acuzaţii antrenorilor de la lotul naţional, Lucian Sandu şi Gina Gogean, pentru că ar fi jignit-o şi ar fi forţat-o să se antreneze accidentată. Două luni mai târziu, antrenorul Lucian Sandu s-a autosuspendat din funcţie până la rezolvarea ”cazului”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.