Poliţiştii de frontieră din judeţul Arad, de la Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac I şi Nădlac II, au prins 52 de migranţi din Bangladesh, Siria, Pakistan, Nepal şi Sri Lanka care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în patru mijloace de transport, respectiv pe jos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, trei cetăţeni români, care conduceau un ansamblu rutier şi două autoutilitare, toate înmatriculate în România. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijloacelor de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentele pentru marfă, respectiv în cabina de dormit a unei autoutilitare, 45 de cetăţeni străini. Aceştia au fost conduşi la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan, Siria şi Nepal ce intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în diferite state din Spaţiul Schengen. O parte dintre aceştia au solicitat o formă de protecţie pe teritoriul României, alţii figurau ca fiind intraţi legal în ţara noastră”, arată Poliţia de Frontieră, vineri, într-un comunicat de presă.
 
Şi poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I au gasit migranţi într-o autoutilitară condusă de un şofer român.
 
”În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperiţi în cabina de dormit a autoutilitarei, cinci cetăţeni străini. Despre aceştia, colegii noştri au stabilit faptul că sunt cetăţeni din Siria, solicitanţi de azil”, se arată în comunicat.
 
De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 20 de metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos. 
 
”Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Bangladesh, în vârstă de 21 respectiv 29 de ani şi figurau ca fiind intraţi legal în ţara noastră”, transmite Politia de Frontiera.
 
În toate cazurile, şoferii sunt cercetaţi pentru infracţiuni de trafic de migranţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.