Grupul energetic italian Eni a făcut o nouă descoperire de gaze naturale, într-un zăcământ offshore egiptean din estul Mării Mediterane, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eni, grup controlat de stat, caută noi surse de gaze, deoarece îşi propune să înlocuiască complet importurile de gaze din Rusia până în 2025, ca urmare a consecinţelor invadării Ucrainei de către Rusia.

Noua descoperire este situată în puţul de explorare Nargis-1 şi ”poate fi dezvoltată prin proximitatea de facilităţile existente ale Eni”, a spus grupul într-un comunicat.

Puţul Nargis-1 face parte din concesiunea egipteană Nargis Offshore Area, cu o suprafaţă de 1.800 de kilometri pătraţi, operată de Chevron, care deţine la aceasta o participaţie de 45%. De asemenea, Eni deţine un pachet de 45%, în timp ce Tharwa Petroleum Company SAE deţine o participaţie de 10%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.