O persoană s-a rănit, vineri, în timp ce schia pe o părtie închisă din Piana Braşov, salvamontiştii fiind chemaţi să intervină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Deşi pârtiile nu au fost încă deschise, există persoane care urcă cu echipament de schi/snowboard în partea superioară a masivului, iar incidentele nu au întârziat să apară. Este şi cazul unei persoane care s-a accidentat în timp ce schia pe o astfel de pârtie închisă”, a transmis, vineri, Salvamont Poiana Braşov.

Salvamontiştii reamintesc iubitorilor sporturilor de iarnă că domeniul schiabil din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru nu a fost încă deschis, cu excepţia pârtiei Stadion.

”Deşi zilele acestea a nins în partea superioară a masivului, depunându-se un strat de zăpadă, acesta este insuficient pentru începerea în siguranţă a sezonului. La acest moment se lucrează intens ori de câte ori temperaturile permit producerea zăpezii artificiale, care este deocamdată depozitată în grămezi, pentru conservare, nefiind distribuită uniform şi nivelată pe întreaga suprafaţă a pârtiei”, au mai transmis salvamontiştii.

Aceştia precizează că există zone care sunt acoperite doar de stratul superficial de zăpadă naturală, insuficient însă pentru a acoperi denivelările şi rigolele.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.