Caravana mobilă pentru screeningul hepatitelor virale B/D şi C porneşte la drum miercuri, prima oprire având loc în Vicovu de Jos, judeţul Suceava. O echipă formată din cadre medicale din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon" Iaşi va participa la Caravană pentru a asigura stadializarea persoanelor depistate pozitiv, anunţă Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa" din Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin intermediul deplasărilor cu Caravana mobilă de screening şi stadializare LIVE(RO)2-EST se caută să se asigure un grad ridicat de aderenţă la populaţia din zone din regiunile Nord-Est şi Sud-Est cu acces dificil la servicii de sănătate: localităţi izolate, fără cabinete de medicină de familie sau localităţi în care medicii de familie nu au aderat la programul LIVE(RO)2-EST etc.

În plus, pentru a se oferi o şansă tuturor pacienţilor depistaţi în proiect să-şi continue investigaţiile, o echipă formată din cadre medicale din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon" Iaşi vor participa la Caravană pentru a asigura stadializarea persoanelor depistate pozitiv. Caravana a fost posibilă prin implicarea autorităţilor locale şi a partenerului proiectului, Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS).

 

Caravana mobilă pentru screeningul hepatitelor virale B/D şi C este o acţiune care se desfăşoară în cadrul Proiectului LIVE(RO)2-EST – „Program regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic şi direcţionare spre tratament ale pacienţilor cu boli hepatice cronice secundare infecţiilor virale cu virusuri hepatice B/D şi C" derulat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa" din Iaşi, în parteneriat cu ARAS – Asociaţia Română Anti-SIDA şi cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon" Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.